(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 24. 11. 2015
@ Aktuálne -> Polícia     Nov 25 2015 - 11:05 GMT


Vlámali sa do autobusu a krčmy, polícia po páchateľoch pátra



Košickí policajti vyšetrujú prípad krádeže vecí z autobusu na Staničnom námestí v Košiciach. Doposiaľ neznám páchateľ sa včera (24.11.) v nočných hodinách vlámal do autobusu zn. Ariva, odkiaľ odcudzil peňaženku s obsahom 400 eur, doklady od vozidla a tankovaciu kartu. Poškodeným majiteľom vznikla celková škoda 500 eur.



Policajti pátrajú aj po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý sa v noci z pondelka na utorok vlámal do krčmy na Buzuluckej ulici v Košiciach. Následne vylomil pokladnice z výherného automatu, čím poškodenej spoločnosti vznikla doposiaľ nezistená škoda. Poškodením zariadenia spôsobil majiteľke škodu vo výške 250 eur.



V oboch prípadoch poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie pre prečin krádeže.



Muž zo Smižian podviedol dôchodkyňu



Spišskonovoveskí policajti z prečinu podvodu obvinili 32-ročného muža zo Smižian, ktorý v apríli tohto roka v Spišskej Novej Vsi uviedol do omylu poškodenú 66-ročnú dôchodkyňu, pričom od poškodenej ženy vylákal finančnú hotovosť vo výške 420 eur ako zálohu pod zámienkou dodania a montáže dvoch platových okien a balkónových dverí v jej byte. Obvinený muž pritom vedel, že na takúto činnosť nemá zriadenú živnosť, montáž nevykoná a peniaze nevrátil. Za tento skutok obvinenému mužovi hrozí až dvojročné väzenie.



#CONT#



Vlámali sa do šatne hráčov na štadióne



Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ v Moldave nad Bodvou z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinil  miestne 14-ročné dievča, ktoré sa v auguste tohto roka s o rok mladším chlapcom vlámali do šatne hráčov v areáli futbalového štadióna v Moldave nad Bodvou (okr. Košice okolie). Najprv preskočili oplotenie areálu štadióna, kde dievča dávalo pozor a chlapec cez okno vošiel do šatne. Zo šatne odcudzil dva mobilné telefóny. Poškodeným osobám bola spôsobená celková škoda cca 200 eur, škoda na zariadení nevznikla. Za tento skutok hrozí trest odňatia slobody až na dva roky, mladistvej osobe sa trestná sadzba znižuje na polovicu. U maloletej osoby, ktorá pre nedostatok veku nie je trestne zodpovedná, je trestné stíhanie neprípustné. V jeho prípade polícia skúma prípadnú trestno-právnu zodpovednosť rodičov za to, že umožnili svojmu dieťaťu dopúšťať sa protiprávnych konaní.



Policajti OO PZ v Kráľovskom Chlmci vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 19-ročného mladíka z Drahňova, ktorý sa koncom septembra tohto roka vlámal do budovy slúžiacej ako šatňa pri futbalovom ihrisku v obci Boťany (okr. Trebišov). Cez okno vnikol do budovy, odkiaľ odcudzil plechovú skrinku, v ktorej sa nachádzalo cca 40 registračných preukazov futbalistov. Celková škoda, ktorá vznikla poškodením zariadenia a odcudzením vecí, bola vyčíslená na cca 320 eur. Obvinenému mladíkovi za tento skutok hrozí až dvojročné väzenie.



Muž si na cintoríne chcel siahnuť na život, policajti mu v tom zabránili



Policajná hliadka Obvodného oddelenia PZ v Moldave nad Bodvou bola dnes (25.11.) krátko po polnoci vyslaná preveriť oznámenie občana o tom, že muž sa chce zabiť na miestnom cintoríne. Po príchode na miesto policajti zbadali v tme sediacu osobu, s ktorou začali komunikovať. Pristúpili k 41-ročnému mužovi a zbadali, že drží v rukách nôž. Okamžite ho vyzvali, aby nôž položil na zem. Keď muž  na výzvu nereagoval a rukami smeroval k hrudnej časti, policajti neváhali, odvrátili jeho pozornosť a muža odzbrojili. Následne privolaní pracovníci RZP muža previezli na vyšetrenie do košickej nemocnice.  



 



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/