(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 13 .12. 2015
@ Aktuálne -> Polícia     Dec 14 2015 - 10:06 GMT


Piatkovú streľbu v okrese Košice-okolie vyšetruje polícia



V piatok (11.12.2015) popoludní došlo v okrese Košice-okolie k streľbe. Podľa doterajšieho vyšetrovania sa o 13.00 hodine pred rodinným domom v obci Valaliky, pokúsil 62-ročný miestny obyvateľ postreliť svojich susedov. Strelnou zbraňou z ulice spred oplotenia ich rodinného domu niekoľkokrát vystrelil smerom na priečelie domu. Jedna strela zasiahla okno na prízemí a vnikla do obývacej izby, ostatné strely zasiahli omietku pod oknom. V obývacej izbe sa v inkriminovanom čase nachádzali štyri osoby, našťastie strela nezasiahla žiadnu z osôb. Muž následne z miesta odišiel do svojho domu, kde ho zadržala privolaná hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky KR PZ Košice. Polícia muža obmedzila na osobnej slobode a podrobila dychovej skúške na zistenie požitia alkoholu s nameranou hodnotou 0,96 mg/l alkoholu v dychu (2,00 promile). Prestrelením okna, poškodením stolíka a omietky v obývačke, ako aj poškodením fasády vznikla majiteľovi domu škoda vo výške 100,- eur. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície strelca obvinil z prečinu ublíženie na zdraví v štádiu pokusu a z prečinu výtržníctva. Polícia u obvineného zaistila viacero strených zbraní, ktoré mal v legálnej držbe. Tie budú zaslané na ďalšie expertízne skúmanie. Obvinený muž bol umiestnený v cele policajného zaistenia s návrhom na väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov. #CONT#



Trojica útočníkov skončila v rukách polície



Trebišovský vyšetrovateľ zo zločinu lúpeže a prečinov ublíženia na zdraví a výtržníctva obvinil troch Trebišovčanov vo veku 21, 20 a 19 rokov. Obvinený už súdne trestaný 21-ročný Patrik v uplynulý piatok (11.12.2015) pred 22.00 hodinou na chodníku ulice M. R. Štefánika v Trebišove, spoločne s obvineným Dávidom (20) a Vlastislavom (19), fyzicky napadli dvoch mužov z okresu Trebišov vo veku 31 a 38 rokov. Obvinený Patrik fyzicky napadol mladšieho z poškodených, ktorý následkom útoku spadol na zem. Obvinený pokračoval vo fyzickom útoku a následne mu z ruky vytrhol mobilný telefón a z miesta ušiel. Poškodený utrpel zranenia s dobou liečenia nad 10 dní. Telefón sa našiel vedľa miesta útoku. Ïalší dvaja útočníci fyzicky napadli a kopali do staršieho z poškodených. Spôsobili mu zranenia s dobou liečenia nad 10 dní, s ktorými bol hospitalizovaný v nemocnici. Obvinení boli umiestnení v cele policajného zaistenia s návrhom na ich väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny im za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.



Vypátrali podozrivého, mal poškodiť vozidlo



Kysackí policajti vypátrali a z prečinu poškodzovania cudzej veci obvinili 44-ročného Ladislava z Košíc. Obvinený v auguste tohto roku v chatovej lokalite Pod rohom v katastri obce Kostoľany nad Hornádom (okres Košice-okolie), poškodil auto. Na odstavenom osobnom motorovom vozidle zn. Alfa Romeo 156, rozbil sklenú výplň predného a zadného okna, čím majiteľovi spôsobil škodu za viac ako 350,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie.



V Dobšinej „zmizli“ pstruhy



Polícia pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý od 09. do 12. decembra 2015 v meste  Dobšiná na Rybárskej ulici v objekte rybníkov, odcudzil cca 4.500 kusov rýb druhu Pstruh dúhový. Odcudzené ryby o veľkosti 12-13 cm sa nachádzali v dvoch vodných nádržiach. Spolumajiteľovi firmy so  sídlom Mlynky - Palcmanská Maša, vznikla škoda vo výške 1.600,- eur. Poverený príslušník PZ začal vo veci trestné stíhanie pre prečin krádeže /trestná sadzba až na dva roky/.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/