(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 20. 01. 2016
@ Aktuálne -> Polícia     Jan 22 2016 - 10:42 GMT


Rodičia nechali svoje deti napospas osudu



Trebišovskí policajti vyšetrujú okolnosti za ktorých zákonní rodičia (26 a 27) opustili svoje štyri maloleté deti vo veku 7,5,3 a iba ročného syna. Deti ponechali v pondelok (18.1.2016) v ranných hodinách v jednej z chatrči v rómskej osade v obci Bačka. Deti boli nájdené v utorok (19.1.2016) okolo 20,00 hodiny, boli v podchladenom stave prevezené do nemocnice. Podľa lekárskych správ všetky deti boli podchladené a dve najmladšie mali na dolných a horných končatinách aj omrzliny I. stupňa. Predpokladaná liečba všetkých detí by mala trvať do 7 dní. Rodičov polícia vypátrala. Sú dôvodne podozriví, že vzhľadom na nízke teploty nielen v exteriéri, ale aj vo vnútri chatrče vystavili svoje štyri maloleté deti nebezpečenstvu smrti alebo ťažkej ujmy na zdraví. Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci zločinu opustenia dieťaťa /trest odňatia slobody na tri až desať rokov/ a vykonáva ďalšie potrebné procesné úkony, aby mohol rodičov z toho ohavného činu obviniť. V danej veci boli vyrozumení pracovníci úradu práce, sociálnych vecí a rodiny.



Polícia vyšetruje príčinu požiaru pri ktorom zahynula dôchodkyňa



Včera (20.1.2016) okolo 07,00 hodiny došlo z doposiaľ nezistených príčin k požiaru bytovej jednotky (garsónky) nachádzajúcej sa na 5 poschodí bytového domu na Filinského ceste v Spišskej Novej Vsi. Pri požiari došlo k usmrteniu 65-ročnej ženy, ktorá utrpela mnohopočetné popáleniny na tele. Ohliadajúci lekár predbežne cudzie zavinenie vylúčil. Požiar poškodil celé zariadenie bytu, škody neboli doposiaľ vyčíslené. Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia. #CONT#



Polícia zaistila žltý prášok



Spišskonovoveskí policajti pátrajú po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý na Tomášovskej ulici v Hrabušiciach pred hlavným vchodom budovy a v budove zdravotného strediska, rozsypal neidentifikovaný prášok žltej farby. Na mieste zasahovali aj príslušníci  HaZZ v Spišskej Novej Vsi a pracovníci Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Spišskej Novej Vsi. V dôsledku prijatých osobitných opatrení, bolo takto spôsobené nebezpečenstvo vážneho znepokojenia aspoň časti obyvateľstva. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu šírenia poplašnej správy. Prášok bol zaistený a zaslaný na expertízne skúmania. Polícia v blízkosti miesta našla vystriekaný práškový  hasiaci prístroj a nevylučuje, že súvisí so zaisteným práškom a predmetným skutkom.



Polícia vo svojich celách ubytovala podgurážených vodičov



Ïalší nezodpovední vodiči skončili v celách policajného zaistenia potom, čo sadli sa volant opití. Košickí policajti včera napoludnie zadržali dvoch Košičanov jazdiacich pod vplyvom alkoholu. Na Jantárovej ulici zastavili a kontrolovali 60-ročného Jaromíra, ktorý krátko pred 12,30 hodine viedol osobné motorové vozidlo zn. Kia Ceed. Pri kontrole bol podrobený dychovej skúške, pri ktorej mu bola nameraná pozitívna hodnota 1,20 mg/l alkoholu v dychu /2,50 promile/.



Pol hodinu pred 12.00 hodinou bol zastavený a kontrolovaný 42-ročný František. Viedol osobné motorové vozidlo zn. Toyota Corolla po Myslavskej ulici. Dychovou skúškou mu nameraná pozitívna hodnota 1,02 mg/l alkoholu v dychu /2,13 promile/. Policajti oboch vodičov obvinili zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky za čo im v prípade dokázania viny hrozí až ročné väzenie.



Polícia opätovne apeluje na vodičov, že alkohol za volant nepatrí



Aj napriek mnohým výzvam, každodennému výkonu služby zameraného na dohľad nad cestnou premávkou, či vykonaním rôznych opatrení zo strany polície, sa stále nájdu nezodpovedné osoby, ktoré arogantne pristupujú k zákazu viesť vozidlo pod vplyvom alkoholu. Polícia opätovne apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby nehazardovali so svojím zdravím či životom a neohrozovali iných. Práve alkohol je jednou z najčastejších príčin dopravných nehôd a preto voči takýmto nezodpovedným vodičom bude polícia postupovať nekompromisne.



 



Počas dopravnej kontroly zistili celkom 90 priestupkov



 



Včera (20.1.) od 06,00 do 10,00 hodiny prebehla celoslovenská osobitná kontrola, počas ktorej policajti v Košickom kraji zistili celkom 90 dopravných priestupkov. Kontrola bola zameraná na povinnosti chodcov v cestnej premávke a povinnosti vodičov voči chodcom. Pravidlá v cestnej premávke porušilo až 16 nemotorových účastníkov /11 chodcov a 5 cyklistov/. U vodičov zistili celkom 74 priestupkov z ktorých 68 vyriešili v blokovom konaní, 4 priestupkov vyriešili napomenutím a dve priestupky oznámili na dopravný inšpektorát. U dvoch vodičov zistili požitie alkoholu do jedného promile (priestupok), vodičské oprávnenia im zadržali na mieste. Cieľom kontroly je pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť na cestách, najmä zabrániť ďalším stratám na ľudských životoch a celkovo znížiť počet dopravných nehôd.



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/