(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Po roku výstava kaktusov a sukulentov
@ Aktuálne -> Rôzne     Apr 14 2016 - 11:56 GMT


Botanická záhrada UPJŠ v Košiciach pozýva média aj širokú verejnosť na výstavu pod názvom „Kaktusy a sukulenty – pichľavá krása rastlín“ organizovanú v spolupráci s Klubom kaktusárov v Košiciach, ktorá začína v piatok 15. apríla a potrvá do 24. apríla 2016. Bude sprístupnená na Mánesovej 23 v čase od 9:00 do 17:00 hod.



Tento rok pozývame návštevníkov už na siedmy ročník výstavy sukulentných rastlín, počas ktorej budú môcť obdivovať rastliny pochádzajúce z púštnych aj polopúštnych oblastí Ameriky, Afriky a Austrálie a dozvedieť sa viac o ich spôsobe života a význame,“ vysvetľuje vedúci oddelenia tropickej a subtropickej flóry, Ing. Peter Fridman.#CONT#



Vďaka spolupráci s Klubom kaktusárov v Košiciach bude počas celej výstavy zabezpečená celodenná poradenská činnosť.



Počas výstavy budú návštevníkom k dispozícii členovia Klubu kaktusárov v Košiciach, ktorí poskytnú rady týkajúce sa pestovania a starostlivosti o sukulentné rastliny. Zároveň zabezpečia predaj prebytkov zo svojich zbierok,“ informuje Oldøich Novák, predseda klubu a dodáva, že na Slovensku funguje iba 11 klubov kaktusárov, napr. v porovnaní s Českou republikou, kde ich je 110. Košický klub má 50 ročnú tradíciu a momentálne približne 30 členov.    



Okrem stálej expozície kaktusov a sukulentných rastlín v skleníkoch Botanickej záhrady UPJŠ v Košiciach, ktorá sa pokladá za najväčšiu zbierku na Slovensku, bude na výstave odprezentovaných viac ako 500 druhov kaktusov a sukulentov.



Výstava bude spestrená veľkoplošnými fotografiami navodzujúcimi atmosféru púštnej krajiny, s vytvorenými expozíciami napodobňujúcimi vegetáciu v prírodných podmienkach,“ vysvetľuje a na výstavu pozýva riaditeľ Botanickej záhrady UPJŠ v Košiciach doc. RNDr. Sergej Mochnacký, CSc.



Mgr. Mária Hrehová, PhD


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/