(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 14. 04. 2016
@ Aktuálne -> Polícia     Apr 15 2016 - 10:52 GMT


Počas policajnej akcie zadržali poltucet osôb



Policajti odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach, vykonali včera v okrese Michalovce policajnú akciu. Tá bola zameraná na drogovú trestnú činnosť a zadržanie ich páchateľov. Počas tejto akcie vykonali v obciach Kucany a Vojany celkom päť domových prehliadok a štyri prehliadky motorových vozidiel. Pri akcii policajti zadržali šesť osôb. Dve z nich po vykonaní prvotných procesných úkonov prepustili zo zadržania a štyri osoby umiestnili v cele policajného zaistenia. Kriminalistickí technici zaistili stopy súvisiace s drogovou trestnou činnosťou. Po predbežnom vyhodnotení zaistených podozrivých látok kriminalistickým a expertíznym ústavom, ako aj na základe ďalších zabezpečených dôkazov, policajný vyšetrovateľ rozhodne o vznesení obvinenia konkrétnym osobám.



Z drogovej trestnej činnosti obvinili ďalšieho Košičana



Vyšetrovateľ PZ zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi obvinil 28-ročného Mareka z Košíc. Obvineného v stredu (13.4.) o 03.35 hodine kontrolovala policajná hliadka na Trolejbusovej ulici v Košiciach. Policajti počas kontroly zistili, že obvinený u seba prechovával zatavenú plastovú injekčnú striekačku s bielou kryštalickou látkou. Expertíza potvrdila, že látka o hmotnosti 1,19 gramov obsahovala metamfetamín, z ktorého by bolo možné pripraviť až 56 bežných jednotlivých dávok drogy. Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.



Polícia vyšetruje nelegálny výrub



Michalovskí policajti vyšetrujú nelegálny výrub stromov v pásme s 1 stupňom ochrany prírody. K výrubu drevín malo dôjsť ešte v januári tohto roku.#CONT# Doposiaľ neznámy páchateľ bez náležitého povolenia na viacerých parcelách v lokalite katastrálneho územia obce Klokočov, časť Bogdanky (okres Michalovce), spílil celkovo 410 drevín stromového vzrastu /hrab, dub, breza, javor, topoľ, vàba, čerešňa, jabloň, lieska a jelša/. Páchateľ takto konal v rozpore zo zákonom o ochrane prírody a krajiny. Spoločenská hodnota na základe vyčíslenia predstavuje sumu vyššiu ako 640.000,- eur. Vyšetrovateľ PZ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci zločinu porušovania ochrany stromov a krov /trestná sadzba trestu odňatia slobody na tri až osem rokov/.



Okradol spolubývajúcich, „požičal si“ aj auto



Košickí policajti z prečinov krádeže a neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla obvinili 18-ročného Ondreja z Košíc. Obvinený v stredu (13.4.) okolo 03,00 hodiny v jednej z košických ubytovní, ukradol z izby spolubývajúcemu (36) finančnú hotovosť vo výške 100,- eur, mobilný telefón a kľúče od vozidla. Následne okradol aj druhého spolubývajúceho (55), ktorému ukradol hotovosť 150,- eur a mobilný telefón. Po krádeži obvinený nastúpil do motorového vozidla zn. Hyundai Accent s ktorým odišiel aj napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského oprávnenia. Vozidlo majiteľ zveril jednému z jeho spolubývajúcich. Obvinený s vozidlom medzi svetelnou križovatkou v Košiciach Šaci a obcou Veľká Ida, zišiel mimo vozovku do trávnatého porastu. Poškodením vozidla spôsobil majiteľovi škodu 200,- eur a okradnutím svojich spolubývajúcich škodu za viac ako 300,- eur. V prípade dokázania viny mi hrozí až dvojročné väzenie.



Oproti čerpacej stanici ležal granát



Včera (14.4.) krátko pred 13,00 hodinou oznámil na  linku 158  šesťdesiatjedenročný obyvateľ Plešivca, že  pri práci na poli pri Rožňave, oproti čerpacej stanici, našiel delostrelecký granát. Policajná hliadka miesto ako aj okolie nálezu okamžite zabezpečila, aby nedošlo k neoprávnenému použitiu či manipulácii s výbušninou. Na miesto bol vyslaný policajný pyrotechnik, ktorý po príchode uviedol, že ide o delostrelecký granát kalibru 152 mm ruskej výroby z čias 2. svetovej vojny. Granát zaistil, aby nedošlo k jeho iniciácii a následne bezpečne previezol k jeho zneškodneniu.  



Polícia opätovne pripomína, aby občania každý nález oznámili na bezplatnom telefónnom čísle 158, prípadne na tiesňovej linke 112 a občanom odporúča, aby sa vyhli akejkoľvek manipulácii s nájdenou muníciou. Takto môžu predísť možnému výbuchu a tým aj možným zraneniam či stratám na ľudských životoch.  





 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/