(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 22. 05. 2016
@ Aktuálne -> Polícia     May 23 2016 - 09:39 GMT


Útočníkov policajti zadržali a umiestnili do ciel



Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície zo spáchania zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu obvinil 32-ročného Miroslava z Košíc. Obvinený Počas uplynulého víkednu (21.05.) medzi 02,00 až 03,00 hodinou pri zastávke MHD na Námestí osloboditeľov v Košiciach, zaútočil na 28-ročného Košíčana. Tohto počas útoku minimálne jeden krát bodol a spôsobil mu rezné rany. Poškodený utrpel zranenia s predbežnou dobou liečenia do 4 týždňov. Obvineného polícia zadržala a umiestnila v cele policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 4 až10 rokov.



Poverený príslušník PZ z prečinu nebezpečného vyhrážania obvinil 51-ročného Štefana z okresu Trebišov. Obvinený sa pod vplyvom alkoholických nápojov v piatok (20.05.) popoludní v byte vo Veľkých Kapušanoch po predchádzajúcej hádke, vyhrážal svojej manželke (47) zabitím. Počas vyhrážok k nej pristúpil s kuchynským nožom a ten nasmeroval na jej krk. Poškodená od manžela odskočila a privolala na pomoc svoju dcéru (22). Obvinený nôž zapichol do krabici mlieka a odišiel do izby. Neskôr sa opätovne vrátil do kuchyne, kde manželku začal škrtiť. Opäť jej pribehla dcéra na pomoc, na ktorú počas vzájomnej hádky zaútočil, no v ďalšom konaní mu zabránil jej priateľ. Obvinený svojím konaním vzbudil u poškodených dôvodnú obavu o svoj život a zdravie. Obvineného policajti zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky. #CONT#



Zlodej okradol deti



Polícia intenzívne pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý v piatok (20.5.) medzi 16,30 až 17,15 hodinou z uzamknutej šatne v budove jedného z centier voľného času v Košiciach, odcudzil deväť mobilných telefónov. Tie patrili deťom vo veku 11 až 13 rokov. Páchateľ zákonným zástupcom týchto maloletých detí spôsobil celkovú škodu vo výške cca. 1.200,- eur. Vyšetrovateľ PZ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci pre zločin krádeže / trestná sadzba na 3 až 10 rokov/.



Vodič nákladiaka poškodil bránu



Príslušníci obvodného oddelenia PZ v Plešivci prešetrujú okolnosti piatkovej udalosti. Štyridsaťdeväťročný vodič z okresu Prešov krátko po 09,00 hodine s nákladným motorovým vozidlom zn. Volvo, za doposiaľ presne nezistených okolností, poškodil vstupnú bránu miestneho poľnohospodárskeho družstva.  Svojím konaním spôsobil poľnohospodárskemu družstvu škodu vo výške najmenej 7.000,- eur. Polícia skutok prešetruje ako prečin poškodzovania cudzej veci.



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/