(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 28. 06. 2016
@ Aktuálne -> Polícia     Jun 29 2016 - 12:19 GMT


Mladý Košičan mal u seba metamfetamín



Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi obvinil 29-ročného Vladimíra z Košíc, ktorý včera (28.6.) v skorých ranných hodinách na Hroncovej ulici v Košiciach u seba prechovával v zatavenej plastovej injekčnej striekačke bielu kryštalickú látku. Podľa predbežnej expertízy ide o kryštalickú látku s obsahom metamfetamínu spriemerným obsahom takmer 80 %. Zo zaisteného množstva by bolo možné pripraviť od 62 do 250 bežných jednotlivých dávok drogy. Metamfetamín si zakúpil za 150 eur. Obvinenému Košičanovi za drogovú trestnú činnosť hrozí trest odňatia slobody na tri až 10 rokov.



Vlámal sa do predajne, policajti ho prichytili



Košickí policajti z prečinu krádeže obvinili 41-ročného Martina z Košíc, ktorý sa včera (28.6.) v skorých ranných po rozbití sklenenej výplne vlámal do jednej z predajní na ul. D. Feju v Košiciach, odkiaľ ukradol rôzny tovar v hodnote vyše 137 eur. Policajná hliadka podozrivého muža zadržala priamo na mieste činu. Poškodenej košickej spoločnosti vznikla celková škoda takmer 218 eur. Obvinenému Martinovi hrozí za tento skutok trest odňatia slobody až na dva roky.



Polícia vyšetruje krádež vecí za vyše 400 tisíc eur z rodinného domu



V pondelok (27.6.) v presne nezistenom čase od 9,30 do 13,45 hod. sa doposiaľ neznámy páchateľ vlámal do jedného z rodinných domov na Bystrickej ulici v Košiciach, odkiaľ odcudzil hodinky zo žltého kovu v hodnote 8 tisíc eur, rôzne šperky v doposiaľ nezistenej hodnote, náhrdelník z bieleho kovu v hodnote cca 100 tisíc eur, trezor s obsahom investičného zlata v hodnote cca 200 tisíc eur a finančnú hotovosť vo výške cca 100 tisíc eur.Poškodenému majiteľovi spôsobil celkovú škodu vo výške najmenej 408 tisíc eur.#CONT#



V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach začal trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin krádeže (trestná sadzba na desať až 15 rokov) v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody. Polícia na prípade intenzívne pracuje, po páchateľovi a odcudzených veciach pátra.



Šoférovali aj napriek zákazu



Dopravní policajti z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia obvinili troch vodičov, ktorí viedli vozidlá aj napriek tomu, že rozhodnutím súdu majú uložený zákaz viesť motorové vozidlá. Jednému z nich, ktorý navyše šoféroval opitý, pribudlo ešte obvinenie za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.



Včera (28.6.) v ranných hodinách 36-ročný vodič z okresu Košice okolie viedol vozidlo zn. VW Polo po Myslavskej ulici v Košiciach, kde ho zastavila policajná hliadka. Policajti zistili, že má uložený zákaz viesť motorové vozidlá. O hodinu neskôr dopravní policajti zastavili medzi obcami Bohdanovce a Nižná Myšľa v okrese Košice okolie 29-ročného vodiča z okresu Košice okolie, ktorý viedol vozidlo zn. Škoda Felícia. Pri kontrole zistili, že má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá až do júna 2018 a navyše dychová skúška u vodiča potvrdila pozitívny výsledok 0,88 mg/l alkoholu v dychu , čo predstavuje 1,83 promile. Tretí „marič“ 27-ročný Rožňavčan vo večerných hodinách viedol malý motocykel po Čučmianskej ulici v Rožňave, kde ho policajti zastavili a kontrolovali. Tí zistili, že vodič má uložený zákaz viesť motorové vozidlá do decembra 2016.



Všetci traja boli umiestnení do cely policajného zaistenia. V prípade dokázania viny im za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.



Cyklista, ktorý bol nájdený na zemi vedľa bicykla v Michalovskom okrese, zomrel na zlyhanie srdca



Dňa 9. júna 2016 sme v tlačovej správe informovali o smrti cyklistu, ktorý bol nájdený na zemi vedľa bicykla medzi obcou Zbudza a mestskou časťou Michalovce – Žabany (okr. Michalovce):http://www.minv.sk/?aktuality-kosice&sprava=policia-vysetruje-smrt-cyklistu. Po vykonanom dokazovaní cyklista zomrel v dôsledku náhleho zlyhania chronicky chorobne poškodeného srdca. Vzhľadom na to, že skutok nie je trestným činom a nie je dôvod na postúpenie veci, poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu OR PZ v Michalovciach trestné stíhanie pre podozrenie z prečinu usmrtenia zastavil.



 



 



Žena našla vo vlaku mobil, za zatajenie veci jej hrozí rok vo väzení



Poverený príslušník Oddelenia Železničnej polície PZ Čierna nad Tisou z prečinu zatajenia veci obvinil  50-ročnú ženu z Čiernej nad Tisou, ktorá koncom mája tohto roku v Strede nad Bodrogom nastúpila do vlaku osobnej prepravy smerom do Čiernej nad Tisou (okr. Trebišov) a na odkladacom stolíku našla mobilný telefón. Ten si ponechala a používala ho. Poškodenému mužovi spôsobila škodu cca 270 eur.  Policajti telefón vypátrali nepoškodený, obvinená žena ho policajtom vydala a už je v rukách majiteľa. Obvinenej žene za tento skutok hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok













 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/