(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 11. 07. 2016
@ Aktuálne -> Polícia     Jul 12 2016 - 13:27 GMT


Číňania v aute ukrývali raky



Policajti Okresného riaditeľstva PZ Košice-okolie zo spáchania prečinu porušovania ochrany rastlín a živočíchov obvinili dvoch cudzincov, občanov Čínskej ľudovej republiky. Muži vo veku 32 a 31 rokov v uplynulú nedeľu (10.7.) krátko pred 23,00 hodinou v spodnej vodnej nádrži Bukovec, ktorý je lososovo-pstruhový rybársky revír, nezákonne odchytili až 78 kusov raka riečneho. Tento patrí do skupiny celoročne chránených živočíchov. Policajná hliadka v blízkosti vodnej nádrže zastavila ku kontrole motorové vozidlo, v ktorom sa viezli obvinení muži so svojimi rodinami. Pri kontrole bolo všetko v poriadku, keď si všimli, že muži majú na nohách šľapky, sú po kolená mokrí a na podlahe vozidla je množstvo vody. Pri kontrole v zadnej časti vozidla našli vedrá plné rakov, ktoré boli schované medzi autosedačkami, v ktorých sedeli deti. Policajti vyrozumeli miestnu rybársku organizáciu, po príchode si pracovník raky prevzal a následne vypustil späť do vodnej nádrže. Svojím konaním spôsobili škodu v celkovej výške 7.020,- eur. Obvinení boli umiestnení do cely policajného zaistenia. V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie.



Kradli káble, drevo aj dobytok



Policajtmi železničnej polície v spolupráci s príslušníkmi kriminálnej polície vypátrali a z prečinu krádeže obvinili dvoch mužov z okresu Košice-okolie, Petra (23) a Dalibora (23). Títo sa skutku mali dopustiť v priebehu marca až apríla tohto roku. Z rušňa odstaveného v rušňovom depe Haniska pri Košiciach, odrezali pílkou na železo 12 kusov medených káblov k trakčným motorom. Akciovej spoločnosti so sídlom v Bratislave spôsobili celkovú škodu za takmer 2.700,- eur. Obvinený Dalibor už bol za obdobný čin v predchádzajúcich dvadsiatich štyroch mesiacoch odsúdený okresným súdom. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.



Poverený príslušník PZ z prečinu krádeže obvinil Miloša (37) a Radoslava (33) z okresu Sobrance. Títo v uplynulý mesiac v lesnom dielci pozemkového spoločenstva urbariátu a pasienkov v katastrálnom území Petrovce (okres Sobrance), nezákonne popílil stromy (duby a buky) v celkovom objeme 10 metrov kubického dreva, z tohto polovicu odcudzili. Spôsobili škodu vo výške 250,- eur. V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie.



#CONT#



Michalovskí policajti vyšetrujú krádež deviatich kusov hovädzieho dobytku. Ku krádeži malo dôjsť v noci z nedele na pondelok (11.7.) v areáli poľnohospodárskeho družstva v obci Lastomír. Spoločnosti so sídlom v Trebišove vznikla krádežou škoda vo výške najmenej 12.000,- eur. Poverený  príslušník PZ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže /s trestnou sadzbou na šesť mesiacov až tri roky/. Polícia po neznámom páchateľovi a odcudzenom dobytku pátra.



Polícia upozorňuje na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky



 



Tento týždeň policajti jednotlivých OR PZ v kraji vykonajú na cestách kontrolu objektívnej zodpovednosti v obmedzenej miere nasledovne:



Dňa 12.7.2016 v okresoch Michalovce a Spišská Nová Ves a dňa 13.7. v okrese Košice-okolie. Upozorňujeme vodičov, aby dodržiavali dopravné predpisy, pretože možno nebudú zastavení priamo na ceste pri porušení zákona, ale zásielka im príde domov.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/