(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Na UPJŠ Univerzita bez hraníc
@ Aktuálne -> Školstvo     Jul 12 2016 - 13:42 GMT


Rektor UPJŠ v Košiciach prof. RNDr. Pavol Sovák, CSc. v pondelok 11. júla v priestoroch Historickej auly rektorátu UPJŠ v Košiciach slávnostne privítal vyše 50 účastníkov Univerzity bez hraníc 2016 (UBH). Žiaci 5. a 6. ročníkov základných škôl sa tak na týždeň stanú študentmi jednej z najlepších slovenských univerzít. Oproti projektom podobného charakteru je Univerzita bez hraníc koncepčne zameraná na sprístupnenie sveta vedy a vzdelania deťom pochádzajúcim aj zo sociálne vylúčených vrstiev našej spoločnosti s cieľom podporiť tak rozvoj ich talentu, schopností a zručností.#CONT#



Počas piatich dní navštívia fakulty a univerzitné pracoviská, na ktorých ich čaká zaujímavý program. V pondelok študentov čaká návšteva Univerzitnej knižnice, Botanickej záhrady a Fakulty verejnej správy UPJŠ, kde si deti vyskúšajú aké by to bolo byť starostom. V utorok sa na Lekárskej fakulte UPJŠ v Košiciach presvedčia, že Medicína je veda, ale i zábava. V stredu sa z detí na chvíľu stanú právnici a vyskúšajú si, okrem iného, aj simulovaný súdny proces. Vo štvrtok Prírodovedecká fakulta UPJŠ v Košiciach ponúkne množstvo zaujímavých experimentov a pokusov. V piatok Filozofická fakulta študentom pripravila jazykový koktail, na chvíľu si vyskúšajú voľby a vrátia sa v čase do roku 1989 a privítajú slobodu. Každý deň v popoludňajších hodinách ich na Ústave telesnej výchovy a športu UPJŠ v Košiciach čakajú športové disciplíny Detskej olympiády, Staroveké i Novoveké olympijské hry.



Po úspešnom absolvovaní Univerzity bez hraníc v piatok 15. júla 2016 o 15:00 hod. v Aule prof. Prasličku čaká žiakov slávnostná promócia.



Bližšie informácie: http://www.upjs.sk/verejnost-media/univerzita-bez-hranic/



Poznámka: Tlačovú správu nájdete archivovanú na www.upjs.sk v časti Verejnosť a média http://www.upjs.sk/verejnost-media/.  



Mgr. Mária Hrehová, PhD.



Tlačový referent a hovorca UPJŠ v Košiciach


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/