(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 21. 07. 2016
@ Aktuálne -> Polícia     Jul 22 2016 - 10:07 GMT


Muža zrazil nákladný vlak



Včera (21.7.) krátko pred polnocou nákladný vlak smerujúci z Košíc do Čadce zrazil a usmrtil muža doposiaľ nezistenej totožnosti v traťovom úseku medzi železničnou stanicou Kostoľany nad Hornádom a ahanovce v katastrálnom území Kostoľany nad Hornádom v okrese Košice okolie. Rušňovodič spozoroval osobu kráčajúcu pri koľajisku, pričom ihneď použil výstražné zvukové znamenie a rýchlo brzdu. Osoba však nereagovala. Z dôvodu krátkej vzdialenosti rušňovodič nedokázal zrážke zabrániť. Rušňovodič bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Poverený príslušník oddelenia železničnej polície KR PZ Košice v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenie. Totožnosť muža polícia zisťuje.



Mladý vodič s 2,5 promile narazil do traktora



Trebišovskí dopravní policajti z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinili 19-ročného mladíka z Čiernej nad Tisou, ktorý včera (21.07.) o 00,50 hod. viedol osobné motorové vozidlo zn. Škoda Octávia po Tarkányiho ulici v obci Veľké Trakany v Trebišovskom okrese, pričom pred jedným z rodinných domov sa pravdepodobne plne nevenoval riadeniu a zišiel na trávnatý pás. Tam narazil do zaparkovaného traktora zn. Lamborgini R 130, na ktorom spôsobil škodu vo výške cca 20.000 eur. Pri dopravnej nehode utrpel vodič ľahké zranenia. Pri dychovej skúške mu policajti namerali hodnotu 1,20 mg/l alkoholu v dychu, čo v prepočte predstavuje 2,50 promile. Na vozidle Škoda Octávia vznikla škoda vo výške cca 500 eur. Polícia vodiča zadržala a následne umiestnila do cely policajného zaistenia. Vzhľadom na to, že v stave vylučujúcom spôsobilosť, ktorý si privodil vplyvom návykovej látky, viedol vozidlo a pri dopravnej nehode spôsobil väčšiu škodu na cudzom majetku, hrozí mladému nezodpovednému vodičovi trest odňatia slobody až na dva roky.#CONT#



Bez povolenia použil firemné auto



Spišskonovoveskí policajti obvinili 53-ročného muža zo Spišskej Novej Vsi zo spáchania prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla. Obvinený muž v marci tohto roku ako zamestnanec bratislavskej spoločnosti použil služobné motorové vozidlo zn. Škoda Fabia, ktoré mu zamestnávateľ zveril. Na jazdu na území mesta Spišská Nová Ves však nemal povolenie od svojho zamestnávateľa. Za tento skutok hrozí obvinenému mužovi trest odňatia slobody až na dva roky.



Z výbehu „zmizlo“ niekoľko desiatok



Polícia vyšetruje krádež teliat z oploteného výbehu pre hovädzí dobytok v katastri obce Malé Raškovce v Michalovskom okrese. Ku krádežiam došlo v dvoch prípadoch od konca mája do polovice júla tohto roku, pričom doposiaľ neznámy páchateľ odcudzil celkom 30 kusov teliat rôznych plemien, ktoré odniesol na doposiaľ nezistené miesto. Poškodenému družstvu a dvom spoločnostiam so sídlom v obci Veľké Raškovce vznikla celková škoda vyčíslená na najmenej 8.800 eur. Poverený príslušník OO PZ Veľké Kapušany v tejto súvislosti začal v dvoch prípadoch trestné stíhanie pre prečin krádeže. Polícia po páchateľovi a odcudzenom hovädzom dobytku pátra.



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/