(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 22. 08. 2016
@ Aktuálne -> Polícia     Aug 23 2016 - 16:33 GMT


Na policajtov útočil sekerou



V piatok (19.8.) po 23.00 hodine došlo v meste Veľké Kapušany k útoku na policajtov. Hliadky mestskej a štátne polície boli vyslané na Čičarovskú ulicu, kde dochádzalo k rušeniu nočného kľudu a nezhodám medzi dvoma rómskymi rodinami. Policajti sa situáciu na mieste pokúšali upokojiť, no konflikt medzi rodinami sa naďalej stupňoval. Na miesto boli vyslané ďalšie hliadky. Tridsaťštyriročný muž sa pred obytným domom zaháňal sekerou v ruke, pričom sa policajtom vyhrážal, že ich pozabíja. Muž bol viackrát vyzvaný, aby upustil od svojho protiprávneho konania, na čo nereagoval. Policajti muža spacifikovali za použitia donucovacích prostriedkov a umiestnili ho v cele policajného zaistenia s návrhom na väzobné stíhanie. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ Michalovce muža obvinil zo spáchania prečinov útoku na verejného činiteľa a výtržníctva. Za tento skutok mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.



Polícia z krádeží obvinila mladíkov, kradli aj deti



Polícia vypátrala a z prečinu porušovania domovej slobody obvinila dvoch mužov z okresu Michalovce vo veku 22-rokov. Títo koncom júna tohto roku mali vniknúť na neoplotený pozemok rodinného domu v Nacinej Vsi (okres Michalovce), kde následne z prístavby rodinného domu odcudzili krovinorez.



Z prečinu krádeže polícia obvinila 20-ročného Jozefa z Trebišova, ktorý začiatkom júla tohto roku na ulici Š. Kukuru v Michalovciach z pobočky poisťovne, odcudzil dva notebooky, dva mobilné telefóny a dva pozlátené odznaky /celková škoda 820,- €/. V oboch prípadoch hrozí obvineným v prípade dokázania viny až dvojročné väzenie. #CONT#



Trebišovskí policajti objasňujú niekoľko krádeží. K jednej došlo ešte začiatkom júla tohto roku a k tej druhej v uplynulú sobotu, kedy na ulici M.R Štefánika v Trebišove došlo ku vlámaniu do garáže. Zo skutku sú podozriví dvaja miestny maloletí chlapci, ktorí vo večerných hodinách vnikli do areálu firmy, kde sa vlámali do garáže. Odcudzili notebook, sadu gola kľúčov, leed lampy, elektrický skrutkovač a sadu kľúčov /škoda vo výške 290,- €/. Policajti chlapcov chytili potom, čo sa v noci z nedele na pondelok (22.8.) na ulici J. Kostru v Trebišove vlámali do kancelárie občianskeho združenia. Z kancelárie odcudzili skrinku s finančnou hotovosťou vo výške 100,- eur. Poškodením mreží a okna spôsobili škodu za 210,- eur. Nakoľko je trestné stíhanie neprípustné z dôvodu, že ide o osoby, ktoré pre nedostatok veku nie sú trestne zodpovedné, poverený príslušník PZ v oboch prípadoch vec v zmysle Trestného poriadku odloží.



Začiatkom júla došlo v obci Biel (okres Trebišov) ku krádeži dvoch bicyklov. Zo spáchania skutku je obvinený 36-ročný Štefan z okresu Trebišov, ktorý bicykle odcudzil z dvora miestneho kaštieľa. Tie boli lankovými zámkami pripútané ku kovovému oploteniu. Krádežou spôsobil škodu za takmer 200,- eur. Obvinený bol za obdobný čin v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch postihnutý. V prípade dokázania viny mu za tento skutok hrozí až dvojročné väzenie.



Podvodníci použili opäť starú známu zámienku



Polícia pátra po trojici doposiaľ neznámych páchateľov, ktorí včera (22.8.) v popoludní v obci Smižany (okres Spišská Nová Ves) uviedli do omylu 69-ročnú dôchodkyňu, ktorú oslovili pod známou zámienku. Predstierali nehodu ich známeho, ktorého mali operovať a požiadali ju, aby im ukázala cestu na polikliniku. Dôchodkyňa so súhlasom nastúpila k nim do osobného motorového vozidla, kde podvodníci vo svojom pláne pokračovali a predstierajúc vážnosť situácie od dôchodkyne napokon vylákali na operáciu ako aj na odtiahnutie kamiónu finančnú hotovosť takmer 3.000,- eur. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Spišskej Novej Vsi v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin podvodu. Páchateľom za tento skutok v prípade vypátrania a dokázania viny hrozí trest odňatia slobody jeden až päť rokov.



Polícia opätovne upozorňuje najmä seniorov, aby nedôverovali cudzím osobám a nepožičiavali im peniaze z akýchkoľvek dôvodov, aby ich za žiadnych okolností nepúšťali do obydlia, ani pod zámienkou smädu, či potreby navštíviť toaletu. Ak majú podozrenie zo spáchania podvodu, krádeže alebo ich navštívia neznáme podozrivé osoby, aby neváhali ihneď kontaktovať políciu na známom čísle 158. Akékoľvek informácie k páchateľom môžu polícii pomôcť zabrániť ďalšej trestnej činnosti. Udržiavanie dobrých vzťahov so susedmi môže tiež pomôcť. Vhodné je poznať ich telefónne čísla, pretože do príchodu polície sú v prípade potreby bezprostrednej pomoci najbližšie.



Polícia hľadá vinníka, ktorý znehodnotil kukuricu



Policajti obvodného oddelenia PZ Kráľovský Chlmec prijali oznámenie o znehodnotení kukurice na kukuričnom poli v katastri obce Leles. Ku skutku malo dôjsť počas uplynulého víkendu,  kedy doposiaľ nezistená osoba za doposiaľ presne nezistených okolností na parcele v lokalite zv. "Čizér" vytvorila pás široký necelé dva metre a dlhý viac ako dvesto metrov, čím došlo k znehodnoteniu kukurice. Poškodená spoločnosť predbežne odhaduje škodu na 1.500,- eur. Poverený príslušník PZ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci.



Opitý vodič po havárii skončil v policajnej cele



V nedeľu (21.8.) o 22,35 hodine došlo v okrese Košice-okolie k dopravnej nehode motorového vozidla, pri ktorej úradoval alkohol. Svoju jazdu nezvládol 61-ročný Košičan, ktorý viedol osobné motorové vozidlo zn. Toyota  Yaris v smere od obce Ïurďošík na Košice. V obci Košické Olšany zišiel z cesty a narazil do betónového obrubníka pravej časti vozovky a vzápätí narazil aj ľavej časti vozovky. Následne zišiel z cesty do priekopy, kde narazil do dopravnej značky. Vozidlo sa po náraze prevrátilo na strechou, narazilo do betónového ståpa elektrického vedenia a  dopadlo do priekopy. Pri nehode vodič utrpel len ľahké zranenia s dobou liečenia 14 dní. Horšie na tom bol jeho spolujazdec (59) z okresu Košice-okolie, ktorý utrpel ťažké zranenia s predbežnou dobou liečenia 6-12 mesiacov.  Vodič bol po nehode podrobený dychovej skúške na zistenie požitia alkoholu, ktorou mu bola namerané hodnota 0,65 mg/l alkoholu v dychu /1,35 promile/. Pri dopravnej nehode vznikla celková škoda vo výške 2.000,- eur. Prípad na mieste prevzal vyšetrovateľ PZ, ktorý po zadokumentovaní a vykonaní procesných úkonov vodiča obvinil zo spáchania prečinov ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a ublíženie na zdraví. Vodič bol po lekárskom ošetrení umiestnený do cely policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokovPo


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/