(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 05. 09. 2016
@ Aktuálne -> Polícia     Sep 06 2016 - 16:25 GMT


Dôchodca zrazil a usmrtil dôchodcu



Včera (5.9.) okolo 19,25 hodine došlo v okrese Sobrance k dopravnej nehode, pri ktorej vyhasol ďalší ľudský život. 81-ročný vodič z okresu Poprad viedol po ceste v obci Orechová smerom na Sobrance osobné motorové vozidlo zn. Peugeot 207. Oproti miestnemu pohostinstvu došlo za doposiaľ nezistených okolností k zrážke s 83-ročným chodcom z okresu Sobrance, ktorý pravdepodobne ležal na vozovke. Chodec po zrážke s vozidlom utrpel zranenia ktorým na mieste podľahol. Vodič na mieste nehody nezotrval a pokračoval v jazde. Zastavila ho až policajná hliadka za obcou Lúčky v smere na Michalovce. Vodič bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Na vozidle vznikla škoda za cca 200,- eur. K zraneniu iných osôb nedošlo. U nebohého chodca bude nariadená súdna pitva. Poverený príslušník dopravného inšpektorátu OR PZ v Michalovciach v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci prečinov usmrtenia a neposkytnutia pomoci. Miera zavinenia ako aj bližšie okolnosti dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania.



V okrese Trebišov došlo k vážnej dopravnej nehode



V katastri obce Malý Horeš došlo v pondelok dopoludnia k vážnej dopravnej nehode. Dvadsaťštyriročný vodič z okresu Trebišov viedol osobné motorové vozidlo zn. BMW 520 smerom od Kráľovského Chlmca na obec Malý Horeš. Pri prechádzaní mierne ľavotočivej zákruty z doposiaľ nezistených príčin, prešiel s vozidlom mimo cestu a narazil do stromu. Vodič pri nehode utrpel ťažké zranenia s dobou práceneschopnosti nad 42 dní. Dychovú skúšku u vodiča nebolo možné kvôli vážnosti zranení vykonať, z tohto dôvodu mu bola na zistenie požitia alkoholu v nemocnici odobratá krv. Spôsobená škoda na vozidle činí cca. 2.500.- eur. Príčinu ako aj mieru zavinenia tejto dopravnej nehody prešetruje polícia. V tejto súvislosti poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví.#CONT#



Krčmár čelil vyhrážkam likvidáciou a podpálením krčmy



Poverený príslušník PZ z prečinu nebezpečného vyhrážania obvinil 39-ročného Mariána Š. a 17-ročného Marián B. z okresu Spišská Nová Ves. Obvinený tínedžer sa v uplynulú nedeľu krátko pred 21,30 hodinou v miestnom pohostinstve v obci Poráč, v podnapitom stave verejne vyhrážal krčmárovi jeho likvidáciou. So slovami, že má samopal a odstrelí mu hlavu, podpáli mu krčmu a prinesie sekery, odišiel domov a po chvíli sa vrátil spolu so svojim otcom Mariánom Š. Ten sa pred výčapným pultom oháňal sekerou v ruke a taktiež sa krčmárovi vyhrážal zabitím ak privolá policajtov. Spoločne so synom vo vyhrážkach pokračovali, až kým pre vlastnú bezpečnosť neustúpil do zadnej časti pultu. U poškodeného takto vzbudili dôvodnú obavu o jeho život a zdravie, že svoje vyhrážky uskutočnia.  V prípade dokázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky, u mladistvého sa trestná sadzba znižuje na polovicu.



Opitý Maďar si to namieril na hranice



Zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky polícia obvinila 52-ročného občana Maďarskej republiky. Obvinený včera (5.9.) v popoludní viedol osobné motorové vozidlo zn. Škoda Felícia po ceste smerom od obce Dlhá Ves na hraničný prechod Domica. Bol zastavený a kontrolovaný hliadkou PZ. Pri kontrole bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 1,36 mg/l alkoholu v dychu /2,83 promile/. Policajti vodiča zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie.



Opitý vodič spôsobil zrážku troch vozidiel, ďalší opilci „absolvovali“ kotrmelce



Včera (5.9.) o 08,30 hodine v obci Drahňov viedol 45-ročný vodič z okresu Michalovce, viedol osobné motorové vozidlo zn. Dacia Duster smerom na Veľké Kapušany. Podľa doterajšieho šetrenia pri predchádzaní narazil do zadnej časti pred ním v pravom jazdnom pruhu stojaceho a vľavo odbočujúceho osobného motorového vozidla zn. Škoda 136L, ktoré viedol 21-ročný vodič z okresu Michalovce. Vodič Dacie následne narazil do ľavej zadnej bočnej časti oproti idúceho osobného motorového vozidla zn. Volkswagen Polo, ktoré viedol 58-ročný vodič  z okresu Levice. Pri  dopravnej nehode nedošlo ku zraneniu osôb. U vodičov bola na mieste vykonaná dychová skúška na alkohol, pričom u vodičov Škody a  Volkswagen bola negatívna, u vodiča Dacie bola nameraná hodnota 0,32 mg/l alkoholu v dychu /0,67 promile/. Tomuto vodičovi policajti na mieste zadržali vodičský preukaz a ďalšiu jazdu mu bola zakázali. Na vozidlách vznikla celková škoda za cca 2.100,- eur.  



Poverený príslušník PZ z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinil 37-ročného Jozefa z Krompách. Obvinený včera (5.9.) krátko pred 15,00 hodinou viedol, osobné motorové vozidlo továrenskej značky Volkswagen Passat v smere od obce Spišské Vlachy na obec Kolinovce. Podľa doterajšieho šetrenia v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojím schopnostiam, stavu a povahe vozovky a vplyvu alkoholu na jeho organizmus nezvládol riadenie a po prejdení pravotočivej zákruty zišiel mimo cestu. Následne sa viackrát s vozidlom otočil cez strechu a ostal na poli. Pri nehode k zraneniu nedošlo. Na vozidle vznikla škoda za cca 1.505,-eur.  U vodiča bola vykonaná dychová skúška na zistenie požitia alkoholu s výsledkom 1,09 mg/l v dychu /2,27 promile/. Vodič bol umiestnený v cele policajného zaistenia a v prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie.



Okrem obvinenia z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 25-ročný Peter z okresu Košice-okolie aj obvineniu zo spáchania prečinu ublíženia na zdraví. Obvinený si dnes krátko po polnoci v stave vylučujúcom spôsobilosť sadol za volant osobného motorového vozidla zn. Opel Astra spolu s troma spolujazdcami vo veku 20,21 a 24 rokov. Okrem predošlého požitia alkoholu a aj napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského oprávnenia, vyrazil na cestu. Vozidlo viedol smerom z mestskej časti Košíc Krásnej nad Hornádom na Nižnú Hutku.  Na priamom úseku cesty v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti stavu a povahe vozovky, dostal na mokrej vozovke šmyk. Následne nezvládol riadenie vozidla, zišiel mimo cestu, kde sa s vozidlom viackrát prevrátil cez strechu a zastal na poli. Pri nehode sa vodič nezranil, avšak vo vozidle sa zranili jeho dve spolujazdkyne, jedna ťažko a druhá ľahko. Škoda na vozidle bola odhadnutá na cca 2.000,- eur. U vodiča bola po nehode vykonaná dychová skúška na zistenie požitia alkoholu s výsledkom 0,77 mg/l v dychu /1,60 promile/. Vodič bol umiestnený v cele policajného zaistenia a v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.



Muž pri ceste našiel granáty



V pondelok (5.9.) v popoludní telefonicky oznámil 37-ročný miestny obyvateľ obce Bretka pracovníčke Obecného úradu, že pri ceste našiel povojnovú muníciu, pravdepodobne z druhej svetovej vojny. Následne bola vyrozumená polícia, ktorá miesto nálezu a okolie do príchodu policajného pyrotechnika zabezpečila. Ten na mieste zaistil dva kusy 82 mm delostreleckých granátov  z obdobia druhej svetovej vojny a tieto previezol k bezpečnému zneškodneniu.





 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/