(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 27. 09. 2016
@ Aktuálne -> Polícia     Sep 28 2016 - 13:35 GMT


Polícia z drogovej trestnej činnosti obvinila muža a ženu



Vyšetrovatelia odboru kriminálnej polície z drogovej trestnej činnosti (zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi) v týchto dňoch obvinili 59-ročného Košičana a 23-ročnú mladú ženu z okresu Košice-okolie. Obvinený muž od roku 2015 do februára tohto roku drogy neoprávnene kupoval, predával, vymieňal, zadovažoval alebo prechovával v byte v centre Košíc. Policajti počas vykonanej domovej prehliadke našli a zaistili tabletky viacerých druhov, ktorých znalecký posudok potvrdil že patria do II. skupiny omamných a psychotropných látok. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov. U obvinenej ženy v júli tohto roku policajti počas kontroly na Železiarenskej ulici v Košiciach, našli v osobnom motorovom vozidle zn. Mercedes Benz tri plastové vrecúška s obsahom bielej kryštalickej látky. Zo znaleckého skúmania je zrejmé, že látka o hmotnosti 2,17 gramov obsahovala 60% metamfetamínu s prímesou piracetamínu. Z tohto množstva by bolo možné pripraviť najmenej 21 bežných jednotlivých dávok drogy. Obvinenej žene v prípade dokázania viny hrozí až trojročné väzenie.



Nečakaná návšteva v košickej ubytovni



Policajti vypátrali Košičana podozrivého z krádeže. Vyšetrovateľ PZ zo spáchania prečinov porušovania domovej slobody, krádeže a neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty obvinil 24-ročného Michala z Košíc. #CONT# Obvinený v pondelok ráno v jednej z košických ubytovní, vošiel cez neuzamknuté dvere do jednej z izieb, z ktorej odcudzil ruksak s rôznymi osobnými dokladmi a vecami a zo stolíka odcudzil notebook, doklady a kľúče od motorového vozidla. Následne odcudzenou platobnou kartou vykonal platby v hodnote 25,- eur. Krádežou spôsobil škodu za viac ako 800,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.



Polícia vyšetruje krádež stromov



Z lesa „zmizli“ desiatky stromov. Sobraneckí policajti vyšetrujú prečin krádeže, ktorého sa dopustil doposiaľ neznámy páchateľ. Tento v priebehu júla až septembra 2016 v lesnom poraste (Švarcov les) v katastri obce Porúbka (okr. Sobrance), zo susediacich lesných porastov, bez povolenia na výrub, spílil a odcudzil spolu 70 stromov. Išlo o druh Dub zimný (86 m3)a Hrab (4 m3). Štátnemu podniku v Banskej Bystrici, spôsobil škodu za 5.000,- eur. Po páchateľovi a odcudzenom dreve policajti pátrajú. Za tento skutok je možné uložiť trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.





 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/