(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 30. 09 až 02.10. 2016
@ Aktuálne -> Polícia     Oct 03 2016 - 11:15 GMT


Muža „ukameňovali“



Policajti objasnili skutok, ktorý sa odohral v Rožňavskom okrese v auguste tohto roku. Neznámi páchatelia vo večerných hodinách v obci Pašková pred jedným z rodinných domov, fyzicky napadli 49-ročného muža z obce. Poškodený muž utrpel mnohopočetné zranenia a zlomeniny s predpokladanou dobou liečby najmenej 30 dní. Zo spáchania toho skutku policajti obvinili 29-ročnú Jolanu a 20-ročného Františka z okresu Rožňava. Zranenia mu spôsobili tak, že obvinená žena po poškodenom hádzala kameň a obvinený muž poškodeného kameňom udieral do tváre a celého tela. Následne poškodeného vytiahli na cestu pred rodinný dom, kde ho na zemi kopali a udierali. Obvineným za prečin ublíženia na zdraví hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na šesť mesiacov až dva roky.



Pred domom našiel mínu



Včera (2.10.) krátko po 18,00 hodine oznámil 51-ročný obyvateľ obce Háj (okres Košice-okolie), že pri potoku pred rodinným domom v obci Háj, našiel starú muníciu. Policajti miesto nálezu zabezpečili do príchodu policajného pyrotechnika, ktorý potvrdil, že ide nášľapnú mínu pochádzajúcu z obdobia II. sv. vojny. Pyrotechnik muníciu bezpečne previezol k jej neskoršiemu zneškodneniu.



Chodec zraneniam podľahol



V piatok (30.9.) krátko po 19,00 hodine došlo v obci Veľký Folkmar (okres Gelnica) k dopravnej nehode. 48-ročný vodič z okresu Košice-okolie, viedol osobné motorové vozidlo zn. Peugeot 206 v obci Veľký Folkmar smerom na obec Margecany. Na ceste medzi kostolom a pohostinstvom mu z ľavej strany od pohostinstva, z protismernej časti cesty vošiel do jazdnej dráhy 62-ročný chodec bez reflexných prvkov z obce Veľký Folkmar, ktorého zrazil.#CONT# Chodec po zrážke utrpel ťažké zranenia, s predpokladanou dobou liečenia viac ako 42 dní. Požitie alkoholu u vodiča nebolo zistené, chodcovi bola v nemocnici na zistenie prítomnosti alkoholu odobraná vzorka krvi. Na vozidle vznikla škoda za najmenej 250,- eur. V sobotu (1.10.) chodec v nemocnici ťažkým zraneniam podľahol. Poverený príslušník PZ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví.



Policajti zadržali muža, ktorý sa vyhrážal sekerou



ichalovskí policajti vyšetrujú útok na verejného činiteľa a tomu predchádzajúci útok na súrodenca. Policajné hliadky boli v piatok (30.9.) okolo polnoci vyslané k domácim nezhodám medzi bratmi, pri ktorom mal jeden na druhého zaútočiť sekerou. Po príchode k rodinnému domu na ulici Štefana Fidlíka v Michalovciach, 41-ročný muž so sekerou v ruke na dvore vykrikoval na policajtov, že ich pozabíja. Policajti muža vyzvali, aby upustil od svojho protiprávneho konania, čo spočiatku neuposlúchol. Sekeru zahodil až po opakovanej výzve policajtov. Zasahujúci policajti muža spútali a umiestnili v cele policajného zaistenia. Zadržaný muž pred príchodom zasahujúcich policajtov sekerou spôsobil svojmu bratovi na hlave otvorenú ranu s predpokladanou dobou liečenia do 7 dní. Vyšetrovateľ PZ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci prečinu útoku na verejného činiteľa a zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu s trestnou sadzbou trestu odňatia slobody na 5 až 12 rokov. V predmetnej veci polícia vykonáva ďalšie procesné úkony smerujúce k vzneseniu obvinenia.  



Opitý vodič jazdu nezvládol



Poverený príslušník okresného dopravného inšpektorátu PZ obvinil zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 37-ročného Juraja z Košíc. Obvinený včera (2.10.) o 08,30 hodine viedol osobné motorové vozidlo zn. Renault Kangoo smerom od obce Kysak na obec Trebejov. Pri prejazde tiahlej ľavotočivej zákruty sa dostatočne nevenoval vedeniu vozidla s vozidlom sa dostal do bočného šmyku, prešiel s vozidlom vpravo, kde sa vozidlo niekoľkokrát prevrátilo a zostalo stáť na streche. Pri nehode vodič utrpel ľahké zranenia s dobou liečenia do 7 dní. Škoda na vozidle predstavuje sumu 1.000,- eur €.  Dychovou skúškou na alkohol bola u vodiča nameraná hodnota 0,75 mg/l alkoholu v dychu (1,56 promile). Vodič bol umiestnený v cele policajného zaistenia a v prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/