(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 04.10. 2016
@ Aktuálne -> Polícia     Oct 05 2016 - 15:53 GMT


Policajti objasnili lúpež vo vlaku



Príslušníci odboru kriminálnej polície zadržali trojicu mužov podozrivých zo spáchania zločinu lúpeže. Vyšetrovateľ PZ z tohto zločinu obvinil Ladislava O. /43/ z okresu Trebišov a dvoch Košičanov Jozefa Š. /31/ a Tibora H. 25/. Obvinení sa lúpeže dopustili ešte v nedeľu (3.10.) pred 23.00 hodinou vo vlaku stojacom na koľaji na železničnej stanici v Košiciach. 26-ročného Košičana si vo vlaku vyhliadol jeden z obvinených. Následne pristúpili k nemu aj jeho komplici a k poškodenému si všetci traja prisadli tak, aby mu znemožnili odísť. Následne mu z ruky a krku násilím odcudzili pánske retiazky. Okrem toho mu z ruky odcudzili aj hodinky. Takto mu spôsobili škodu za takmer 400,- eur. Obvinených policajti umiestnili do cely policajného zaistenia s návrhom na väzbu. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.



Výsledky z kontrol vozidiel prepravujúcich zvieratá a potraviny



Dopravní policajti jednotlivých okresných riaditeľstiev Košického kraja za účelom zníženia dopravnej nehodovosti a zabezpečenia plynulosti cestnej premávky v septembri vykonali niekoľko kontrol zameraných na vozidlá vykonávajúce prepravu zvierat alebo potravín po pozemných komunikáciách s cieľom ochrany zdravia slovenského spotrebiteľa pred nebezpečnými potravinami. Tieto kontroly boli vykonané v spolupráci s regionálnou veterinárnou a potravinovou správou. Spoločne skontrolovali 44 takýchto motorových vozidiel ( z toho 42 tuzemských a 2 cudzozemských). Na úseku prepravy potravín regionálna veterinárna a potravinová správa nezistila žiadne nedostatky. #CONT#Policajti však u týchto vodičov zistili celkom 15 priestupkov, ktoré riešili v blokovom konaní. Prevažne išlo o prekročenie povolenej rýchlosti a ostatné porušenia predpisov v cestnej premávke. Požitie alkoholu o vodičov nebolo zistené.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/