(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 09.10.2016
@ Aktuálne -> Polícia     Oct 10 2016 - 16:18 GMT


V Košickom kraji došlo počas uplynulých dní k dvom vážnym dopravným nehodám s účasťou chodcov, ktorí ťažkým zraneniam v nemocnici podľahli Polícia dôrazne žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali zodpovedne a dodržiavali predpisy



Zrazil chodca a z miesta odišiel, polícia žiada o pomoc svedkov dopravnej nehody



Polícia sa obracia na občanov o pomoc pri objasnení vážnej dopravnej nehody, ku ktorej došlo koncom minulého týždňa v Rožňavskom okrese. Touto cestou vyzývame svedkov dopravnej nehody, ktorí videli priebeh udalosti, aby sa prihlásili na ktoromkoľvek útvare PZ alebo na známom bezplatnom telefónnom čísle 158.



V piatok (6.10.2016) okolo 20,20 hod. došlo za doposiaľ nezistených okolností v katastri obce Rožňavské Bystré v Rožňavskom okrese k zrážke medzi doposiaľ neznámym motorovým vozidlom, ktoré viedol doposiaľ nestotožnený vodič a 61-ročným chodcom z uvedenej obce.Neznámy vodič chodcovi neposkytol, resp. neprivolal pomoc a z miesta odišiel. Pri dopravnej nehode chodec utrpel ťažké zranenia, s ktorými bol prevezený do rožňavskej nemocnice. Dňa 7.10. 2016 chodec svojím zraneniam v nemocnici podľahol. Polícia v danej veci začala trestné stíhanie a skutok ublíženia na zdraví prekvalifikovala na trestný čin usmrtenia. Bližšie okolnosti dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania. Polícia po neznámom vodičovi a motorovom vozidle intenzívne pátra.



Mladý chodec z Košíc zraneniam podľahol



Počas uplynulého víkendu sme informovali o vážnej dopravnej nehode, ku ktorej došlo na Prešovskej ceste v Košiciach medzi osobným motorovým vozidlom a mladým chodcom. Tlačová správa zo dňa 8.10.2016:#CONT#



(V Košiciach došlo k zrážke medzi vozidlom a chodcom



Dnes (08.10.) krátko po 02,00 hodine došlo k zrážke medzi osobným motorovým vozidlom taxislužby zn. Honda FR-V, ktoré viedol 38-ročný Košičan a 18-ročným chodcom z Košíc. K dopranej nehode došlo na privádzači rýchlostnej cesty PR3, na Prešovskej ceste v Košiciach. Podľa doterajších zistení vodič viedol vozidlo po privádzači rýchlostnej cesty smerom od centra mesta. Pri odbočovaní v smere jazdy k sídlisku Dargovských hrdinov a následnej jazde v odbočovacom pruhu, predným pravým rohom vozidla zachytil chodca. Pri dopravnej nehode chodec utrpel ťažké zranenia a je vo vážnom stave hospitalizovaný v nemocnici. K zraneniu vodiča nedošlo. Požitie alkoholu u vodiča nebolo zistené. U chodca bola na zistenie prítomnosti alkoholu v organizme odobratá vzorka krvi. Na vozidle vznikla odhadovaná škoda vo výške 2.000,- eur. Príčina a miera zavinenia dopravnej nehody je v štádiu prešetrovania.)



 



Mladý chodec, žiaľ, ťažkým zraneniam v nemocnici včera (9.10.) podľahol. Bližšie okolnosti udalosti sú predmetom vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy.  (foto z miesta dopravnej nehody v prílohe)



Polícia dôrazne žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali zodpovedne a dodržiavali dopravné predpisy.



V zlomku sekundy sa môže zmeniť celý život. Či už za prekračovanie rýchlosti, telefonovanie a alkohol za volantom v prípade vodičov. Bezhlavé prebiehanie cez cestu, na červenú, bez reflexných a ochranných prvkov v prípade chodcov a cyklistov.



Polícia opätovne vyzýva všetkých účastníkov cestnej premávky, aby zodpovedne pristupovali nielen k svojim životom, ale aj k životom ostatných. Polícia dôrazne žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách. Akákoľvek aktivita Policajného zboru, či už ide o preventívne akcie, napomenutia alebo varovania nie je účinná bez podpory samotných účastníkov cestnej premávky.



Chodci, cyklisti, zvýšte opatrnosť na cestách najmä za zníženej viditeľnosti! Nehazardujte so svojimi životmi! Nosenie reflexných prvkov či reflexného oblečenia, osvetlený bicykel prispieva k bezpečnosti na cestách. Správajte sa na cestách zodpovedne a dodržiavajte predpisy.  Pripomíname, že nie len vodiči, ale aj chodci i cyklisti ako účastníci cestnej premávky, majú svoje povinnosti. Podľa zákona o cestnej premávke chodec nesmie vstupovať na vozovku, a to ani pri použití priechodu pre chodcov, ak vzhľadom na rýchlosť a vzdialenosť prichádzajúcich vozidiel nemôže cez vozovku bezpečne prejsť. Pred vstupom na vozovku sa chodec musí presvedčiť, či tak môže urobiť bez nebezpečenstva, a len čo vstúpi na vozovku, nesmie sa tam bezdôvodne zdržiavať ani zastavovať. To platí na priechode pre chodcov i mimo neho.“



 





 



      



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/