(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 11.10.2016
@ Aktuálne -> Polícia     Oct 12 2016 - 10:11 GMT


Tínedžeri „olúpili“ muža a už sú v rukách polície



Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach vzniesol obvinenie za zločin lúpeže spáchanej formou spolupáchateľstva trom mladistvým osobám z Košíc (jednej tínedžerke vo veku 14 rokov a dvom chlapcom vo veku 14 a 15 rokov), ktorí spolu s ďalším maloletým chlapcom na Železiarenskej ulici v Košiciach okolo polnoci z 30.6 na 1.7. tohto roku fyzicky napadli 48-ročného muža z Košíc. Svoju obeť si páchatelia vyhliadli v neďalekom pohostinstve a sledovali ho až k obytnému domu na uvedenej ulici. Počas fyzického útoku obvinená tínedžerka vybrala poškodenému mužovi z vrecka mobilný telefón a z druhého 7 eur. Odcudzené veci si podelili a napadnutého muža odtiahli za roh domu. Poškodenému mužovi spôsobili ľahké zranenia, odcudzením vecí mu vznikla škoda cca 12 eur. Za tento skutok hrozí páchateľom trest odňatia slobody na tri až osem rokov, mladistvým osobám sa trestná sadzba znižuje na polovicu.



Účastníci cestnej premávky sa musia pripraviť na sťažené poveternostné podmienky



S jesenným obdobím sa spájajú nižšie teploty, častejšie hmly na cestách, dážď. Za zníženej viditeľnosti odporúčame vodičom najmä predvídať, prispôsobiť rýchlosť počasiu aj svojim schopnostiam, sledovať situáciu hlavne v okolí zastávok, škôl a nákupných centier, kde je zvýšený pohyb chodcov a cyklistov. Dať im prednosť tam, kde ju majú. Chodcom odporúčame predvídať, prechádzať cez cestu na miestach na to určených, vyhýbať sa rizikovým úsekom, nepreliezať zábradlia, neriskovať. Cyklistom odporúčame sledovať dianie okolo seba a vždy sa presvedčiť o bezpečnom prejazde, dať viditeľne a včas znamenie rukou o zmene smeru jazdy, používať prilby a chrániče, reflexné prvky. Za zníženej viditeľnosti majú chodci idúci po krajnici alebo po okraji vozovky povinnosť mať na sebe viditeľne umiestnené reflexné prvky alebo oblečený reflexný bezpečnostný odev nielen mimo obce, ale aj v obci.#CONT# Neriskovať náhlym vstupom na vozovku z chodníka bez rozhliadnutia. Chrániť si to najcennejšie, život a zdravie, zodpovedným správaním v cestnej premávke. Najčastejšími príčinami dopravných nehôd v tomto období je porušenie povinností vodiča, nedovolená rýchlosť jazdy a na tretej priečke porušenie pravidiel cestnej premávky zo strany chodcov.



    Jedným z opatrení polície je vo zvýšenej miere dohliadať na bezpečnosť a plynulosť v cestnej premávke. Dnes, 12.10., budú policajti dopravnej, poriadkovej i hraničnej a cudzineckej polície vo zvýšenej miere dohliadať na bezpečnosť účastníkov cestnej premávky v okrese Košice okolie a v okrese Trebišov s cieľom znížiť počet dopravných nehôd so smrteľným následkom. Spoločný výkon služby bude zameraný na kontrolu dodržiavania najvyššej rýchlosti jazdy vozidiel, porušovanie povinností vodičov, spôsobu ich jazdy, nesprávne predchádzanie a na povinnosti chodcov v cestnej premávke.



Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy.  





 



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/