(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 19.10.2016
@ Aktuálne -> Polícia     Oct 20 2016 - 13:11 GMT


Polícia obvinila z lúpeží 6 osôb, jedna z nich má iba 14 rokov



Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ Košice zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinil dvoch mladíkov z Brzotína vo veku 14 a 19 rokov, ktorí podľa doterajších zistení v utorok (18.10.) v nočných hodinách v Rožňave nasadli do vozidla taxi služby a nechali sa odviezť do dvora poľnohospodárskeho družstva v obci Brzotín v Rožňavskom okrese. Vo dvore vodiča taxi služby fyzicky napadli a žiadali od neho peniaze. Vodič im v obave o svoj život a zdravie vydal 75,-€. Následne obaja z miesta ušli. Neušli však ďaleko. Do niekoľkých minút obaja „skončili v rukách“ rožňavskej polície za pomoci služobného psa. Napadnutému vodičovi boli spôsobené zranenia vyžadujúce si hospitalizáciu s doposiaľ neupresnenou dobou liečenia. Mladistvý obvinený bol po vykonaní potrebných procesných úkonov prepustený zo zadržania. Starší z obvinených bol umiestnený do cely policajného zaistenia s podnetom na jeho väzobné stíhanie.



#CONT#



Zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva boli vyšetrovateľom PZ obvinení aj štyri osoby z Košíc vo veku od 21 do 41 rokov (jedna z nich je žena), ktoré počas uplynulého víkendu (16.10.) nadránom na nástupišti autobusovej stanice na Staničnom námestí v Košiciach lúpežne prepadli 26-ročného muža z Trebišovského okresu. Obvinená žena (41) si pod zámienkou vypýtania cigarety prisadla k poškodenému mužovi na lavičku, pričom ďalší traja obvinení mladého muža zozadu fyzicky napadli a z vreciek mu odcudzili peniaze, mobilný telefón ako aj doklady a veci osobnej potreby. Napadnutý muž zranenia neutrpel. Aktérov lúpežného prepadnutia polícia zadržala bezprostredne po spáchaní skutku. Obvinené osoby sú stíhané väzobne.



V oboch prípadoch obvineným osobám v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov, v prípade mladistvého sa trestná sadzba znižuje na polovicu.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/