(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 23.10.2016
@ Aktuálne -> Polícia     Oct 24 2016 - 11:08 GMT


Policajti zadržali osobu podozrivú z lúpeže so zbraňou



V sobotu boli policajné hliadky vyslané k lúpežnému prepadnutiu osoby so zbraňou. Ku skutku malo dôjsť v Košiciach na Masarykovej ulici krátko pred polnocou. Neznámy páchateľ pristúpil zozadu k dvadsaťpäť ročnej Košičanke. Vzápätí ju chytil za kapucňu bundy, sotil ju tvárou k zemi, prikľakol ju a ku krku jej priložil nôž so slovami „Buď ticho!“ a začal ju udierať do oblasti tváre. Následne jej z pleca strhol kabelku a ušiel. Krádežou kabelky s finančnou hotovosťou, mobilným telefónom a ďalšími vecami osobnej potreby, jej spôsobil škodu za takmer 200,- eur. Poškodená žena pri útoku utrpela zranenia, ktoré si nevyžadovali lekárske ošetrenie. Muža podozrivého zo spáchania tohto zločinu policajti pohotovostnej motorizovanej jednotky v spolupráci s policajtami príslušného útvaru PZ zakrátko vypátrali a zaistili. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície zo spáchania zločinu lúpeže obvinil 25-ročného Róberta z Košíc. Obvineného muža policajti umiestnili v cele policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.



Polícia vyšetruje piatkovú lúpež na autobusovej stanici



Michalovskí policajti vypátrali a vyšetrovateľ PZ zo zločinu lúpeže obvinil 33-ročného Michala z Veľkých Kapušian. Muž je obvinený z toho, že v piatok (21.10.) v popoludní v čakárni autobusovej stanice vo Veľkých Kapušanoch, si od predavačky bufetu vypýtal tovar, ktorý mu položila na pult. Následne ju pritiahol za vlasy cez pult a žiadal od nej peniaze s tým, že inak ju zabije. Obvinený muž si následne z pokladne na pulte zobral peniaze a odišiel preč. Krádežou finančnej hotovosti spôsobil škodu za viac ako 200,-eur. Obvinený muž bol umiestnený v cele policajného zaistenia s návrhom na jeho väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov. #CONT#



V Sobraneckom okrese došlo ku krádeži pozlátených predmetov



Michalovskí policajti vypátrali a vyšetrovateľ PZ zo zločinu krádeže obvinil 4 x súdne trestaného (za rôznu trestnú činnosť) 25-ročného Patrika z okresu Sobrance. Podľa vyšetrovateľa sa obvinený muž v uplynulý piatok (22.10.) okolo 23,00 hodiny vlámal do jedného z kostolov v okrese Sobrance. Po vylomení dverí vnikol do kostola, odkiaľ z oltára odcudzil obradné sakrálne predmety, pozlátené kalichy a pozlátené kríže. Miestnej farnosti spôsobil predbežnú škodu na odcudzených veciach za viac ako 5.500,- eur a poškodením zariadenia škodu vo výške okolo 100,- eur. Obvineného muža policajti umiestnili do cely policajného zaistenia s podnetom na väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.



Po požiari skladu našli obhorené telo



V sobotu (22.10) krátko pred polnocou vznikol za doposiaľ nezistených okolností požiar dreveného skladu nachádzajúceho sa na Americkej triede v Košiciach. Po uhasení požiaru príslušníkmi HaZZ bolo v zhorenisku nájdené ohorené telo mužského pohlavia doposiaľ nezistenej totožnosti. Ohliadajúci lekár presnú príčinu smrti nestanovil, cudzie zavinenie nevylúčil a nariadil vykonať pitvu. Zhorením skladu bola spôsobená škoda Mestskej časti Košice-ahanovce v nezistenej výške. Poverený príslušník PZ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Bližšie okolnosti tohto prípadu polícia vyšetruje. Polícia vyšetruje aj okolnosti požiaru, ku ktorému došlo v uplynulý týždeň (20.10.) v popoludňajších hodinách v obytnom dome na Sládkovičovej ulici v Košiciach. Tam došlo z doposiaľ nezistených príčin k požiaru elektroinštalácie v stúpačkách od prízemia po 8. poschodie. Následkom požiaru došlo k zvýšenému všeobecnému nebezpečenstvu obyvateľov tohto obytného domu. Poverený príslušník PZ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/