(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 30.10.2016
@ Aktuálne -> Polícia     Oct 31 2016 - 16:37 GMT


Nákladný vlak zrazil a usmrtil muža



V sobotu (29.10.) v ranných hodinách došlo za doposiaľ nezistených okolností k zrážke medzi nákladným vlakom a 64-ročným mužom z Košíc na koľaji na železničnej stanici Trebišov. Muž utrpel devastačné poranenia, ktorým na mieste podľahol. Požitie alkoholu u rušňovodiča zistené nebolo. Bližšie okolnosti tejto zrážky sú predmetom vyšetrovania. Udalosť vyšetruje oddelenie železničnej polície PZ v Trebišove ako prečin usmrtenia.



Díleri drog skončili v rukách polície



V týchto dňoch vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Trebišove zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi obvinil 31-ročného Jaroslava z Trebišova a 39-ročného Róberta z Košíc (obaja viac krát súdne trestaní), ktorí si podľa doterajších zistení približne od mája 2015 zadovažovali omamné látky, prechovávali ich, následne drogy delili na jednotlivé dávky a predávali ďalším osobám v meste Trebišov a okolí. #CONT#



Pri domových prehliadkach v miestach prechodných bydlísk obvinených policajti zaistili niekoľko vrecúšok a zatavenú striekačku s bielou kryštalickou látkou. Predbežné expertízne skúmanie potvrdilo, že ide o metamfetamín, ktorý je zradený do II. skupiny psychotropných látok. Obaja obvinení muži boli umiestnení do cely policajného zaistenia, pričom bol spracovaný podnet na ich väzobné stíhanie.



Z drogovej trestnej činnosti obvinil vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Rožňave v týchto dňoch aj 39-ročného Gabriela z Rožňavského okresu, ktorý podľa doterajších zistení omamnú a psychotropnú látku s názvom pervitín prechovával v mieste svojho trvalého i prechodného bydliska od roku 2014. Drogy následne predával konzumentom v Rožňave ako aj na rôznych miestach Rožňavského okresu. Minulý týždeň 39-ročného muža policajti zadržali priamo pri predaji drog. Obvinený muž je stíhaný väzobne.



V oboch prípadoch obvineným osobám v prípade dokázania viny hrozí za drogovú trestnú činnosť trest odňatia slobody na tri až 10 rokov.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/