(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 02.11.2016
@ Aktuálne -> Polícia     Nov 03 2016 - 11:53 GMT


V cele umiestnili mladíka, ktorý sa otcovi vyhrážal



Príslušníci PZ v cele policajného zaistenia umiestnili 26-ročného muža z Poproča, ktorý čelí obvineniu zo spáchania prečinu nebezpečného vyhrážania. Obvinený sa mal v stredu (2.11.) vo večerných hodinách na dvore rodinného domu v obci Poproč (okres Košice-okolie) v podnapitom stave, vyhrážať zabitím svojmu otcovi (58). Otcovi sa mal vyhrážať, že mu odreže hlavu, pričom zabitím sa mu mal vyhrážať už aj v minulosti. Takto u poškodeného vzbudil dôvodnú obavu o svoj život a zdravie, že svoje vyhrážky aj uskutoční. Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.



Obvinený mladík sa mal vlámať do kostola



Vyšetrovateľ kriminálnej polície zo zločinu krádeže obvinil 25-ročného Patrika B. z okresu Sobrance. Podľa vyšetrovateľa PZ obvinený sa začiatkom októbra tohto roku v obci Nižná Rybnica (okres Sobrance) vlámal do kostola, odkiaľ odcudzil pokladničku s finančnou hotovosťou ako aj finančnú hotovosť z košíka. Miestnej farnosti spôsobil celkovú škodu vo výške 30,- eur. Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až 10 rokov.



Polícia z poškodenia pamiatky obvinila dôchodcu



Košickí policajti intenzívne pracovali na objasnení poškodenia kultúrnej pamiatky ku ktorej došlo v auguste tohto roku na Námestí osloboditeľov v Košiciach. Neznámy páchateľ tam v nočných hodinách poškodil Pamätník padlých vojakov, ktorý je zapísaný v zozname kultúrnych pamiatok a požíva ochranu podľa osobitného predpisu. #CONT#Z pamätníka osekal dvadsaťjeden symbolov prekríženého kosáka s kladivom a štyri hviezdy, ktoré boli na pamätníku prilepené. Košickej spoločnosti spôsobil škodu za približne 600,- eur. Policajti vypátrali muža podozrivého zo spáchania tohto skutku.Vyšetrovateľ PZ zo zločinu poškodzovania cudzej veci obvinil 63-ročného dôchodcu Petra K. z Košíc. Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí za tento skutok trest odňatia slobody na tri až 8 rokov. Ukradnuté auto našli ukryté za tunelom Neznámy páchateľ sa koncom augusta 2016 vlámal do objektu jedného z košických autobazárov, odkiaľ odcudzil nepojazdné osobné motorové vozidlo zn. Audi S6 v hodnote cca 2.000,- eur. Vozidlo policajti našli ukryté v Košiciach za železničným tunelom, asi sto metrov od železničnej trate, medzi elektrickými železničnými stožiarmi. Policajný vyšetrovateľ zo zločinu krádeže už obvinil 23-ročného Košičana Richarda S.. Vozidlo policajti po obhliadke vrátili majiteľovi. Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až 10 rokov.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/