(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 09.11.2016
@ Aktuálne -> Polícia     Nov 10 2016 - 11:30 GMT


Osobný vlak zrazil a usmrtil muža v okrese Košice okolie



Včera (9.11.2016) okolo 18,25 hod. došlo pri chránenom železničnom priecestí na jednokoľajovej trati medzi Moldavou nad Bodvou a železničnou zastávkou Mokrance v okrese Košice-okolie k zrážke medzi osobným vlakom a 51-ročným mužom z okresu Košice okolie, ktorý pri zrážke utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. Podľa doterajších zistení si muž ľahol do koľajiska pred prichádzajúci vlak vo vzdialenosti asi 10 – 15 metrov. Rušňovodič aj napriek použitiu zvukového znamenia a rýchlo činného zariadenia už zrážke zabrániť nedokázal a osobu zachytil prednou časťou rušňa. V tejto súvislosti policajti oddelenia železničnej polície KR PZ Košice zisťujú bližšie okolnosti a udalosť vyšetrujú ako prečin usmrtenia.



Policajti odhalili ďalších vodičov, ktorí šoférovali opití



Z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinili policajti troch vodičov, ktorí viedli vozidlo v stave vylučujúcom spôsobilosť požitím alkoholických nápojov, resp. jeden z nich sa odmietol podrobiť dychovej skúške i odberu krvi. #CONT#



V utorok (8.11.) vo večerných hodinách policajná hliadka zastavila a kontrolovala 48-ročného Košičana, ktorý viedol osobné motorové vozidlo zn. Škoda Octávia po Slaneckej ulici v Košiciach. Vodič sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,94 mg/l alkoholu v dychu (1,96 promile).



O pár minút na to policajti zastavili a kontrolovali vodiča vozidla zn. Škoda Felícia vmeste Medzev (okr. Košice okolie), ktorý si to namieril z reštaurácie domov. Následne 47-ročného Medzevčana policajti vyzvali, aby sa podrobil dychovej skúške. Túto odmietol a takisto odmietol odber krvi. Následne policajti zistili, že vodičovi bol v júli 2014 odobratý vodičský preukaz z dôvodu, že sa nepodrobil preskúšaniu odbornej spôsobilosti.



Asi o tri hodiny neskôr 21-ročného mladíka z okresu Košice okolie, ktorý viedol osobné motorové vozidlo zn. Škoda Rapid, policajti zastavili na Americkej triede v Košiciach. Dychová skúška u tohto mladého vodiča bola pozitívna, bola mu nameraná hodnota 1,23 mg/l alkoholu v dychu (2,56 promile).



Všetci traja obvinení vodiči boli umiestnení do cely policajného zaistenia. Za tento skutok v prípade dokázania viny hrozí obvineným osobám trest odňatia slobody až na jeden rok.



Rožňavskí policajti vypátrali a obvinili muža z porušovania domovej slobody



Rožňavskí kriminalisti vypátrali podozrivého muža, ktorý v júni tohto roku podľa doterajších zistení preliezol oplotenie rodinného domu v obci Gemerská Hôrka (okr. Rožňava) a vlámal sa do domu. Z domu odcudzil  notebook, potom prešiel do pivnice a následne do garáže, odkiaľ odcudzil elektrické náradie. Keď vyšiel von na dvor, taktiež odcudzil bicykel, ktorý bol opretý o dreváreň. Rovnakým spôsobom z miesta odišiel, prelezením oplotenia rodinného domu. Majiteľovi krádežou vecí spôsobil škodu najmenej 180 eur. V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Rožňave obvinil  29-ročného muža z Plešivca z prečinu porušovania domovej slobody, za ktorý mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.



 



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/