(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Košický vianočný strom rástol v Malej Lodine
@ Aktuálne -> Rôzne     Nov 14 2016 - 11:03 GMT


Len raz v roku majú Košičania možnosť vidieť nevšedné „divadlo“, osadzovanie košického vianočného stromu pri súsoší Immaculata na Hlavnej ulici. Na rozdiel od predchádzajúcich, tohtoročný symbol najkrajších sviatkov roka vyrástol v obci Malá Lodina.



Krásne súmerný smrek daroval Košičanom, aj vďaka súčinnosti starostky obce súkromný vlastník, ktorému strom ohrozuje majetok, ale aj ľudí korzujúcich v okolí. Urastený strom má úctyhodnú výšku 19 – 20 metrov, v tzv. prsnej výške hrúbku okolo 40 centimetrov, a lesníci odhadujú jeho vek na asi 40 až 50 rokov. Výrub a prevoz stromu na košickú Hlavnú ulicu naplánovali Mestské lesy Košice na 18.11.2016 (piatok) v dopoludňajších hodinách.#CONT# Pretože pôjde o nadrozmerný náklad, vozidlo s naloženým smrekom budú, tak ako každý rok, sprevádzať vozidlá Policajného zboru SR. Po privezení na Hlavnú ulicu, zložia lesníci smrek z auta pomocou ťažkého žeriava a ukotvia kmeň stromu v špeciálne na to určenej šachte.



Minuloročný košický vianočný strom mal 80 – 90 rokov, pochádzal z lesa vlokalite Kojšov, po osadení na Hlavnej ulici mal výšku 19 metrov.



Linda Šnajdárová



hovorkyňa mesta Košice



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/