(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 20.11.2016
@ Aktuálne -> Polícia     Nov 21 2016 - 15:51 GMT


Policajti zo zadymeného domu vytiahli muža nezachránili ho



V sobotu (19.11.) krátko po 09,00 hodine polícia na linke 158 prijala oznámenie o požiari rodinného domu v obci Dlhá Ves (okres Rožňava). Do príchodu policajnej hliadky požiar uhasil starosta obce s občanmi od ktorých policajti zistili, že v dome sa pravdepodobne nachádza majiteľ. Policajti bez váhania vošli do zadymeného domu. V jednej z izieb našli ležať muža, ktorého z domu vytiahli a začali ho oživovať. Muž už však nejavil žiadne známky života. Lekár privolanej rýchlej lekárskej pomoci skonštatoval smrť. Nebohý muž bol stotožnený ako 62-ročný majiteľ domu. Obhliadajúca lekárka predbežne cudzie zavinenie vylúčila a nariadila zdravotnú pitvu. V tejto súvislosti poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Príčinu vzniku požiaru zisťujú príslušníci HaZZ. Presná výška škody spôsobenej požiarom doposiaľ nebola vyčíslená.



Výsledky piatkovej kontroly v okrese Trebišov



V piatok (18.11.) na teritóriu okresu Trebišov policajti dopravnej, poriadkovej, železničnej a hraničnej a cudzineckej polície, vykonali spoločný výkon služby. Policajti sa počas štyroch hodín zamerali na kontrolu nesprávneho predchádzania, nesprávneho spôsobu jazdy vodičov, porušovanie povinností vodiča a na povinnosti chodcov v cestnej premávke. Policajti zistili celkom 85 priestupkov, z tohto počtu riešili 80 priestupkov v blokovom konaní. Napomenutím vybavili 4 priestupky a jeden priestupok oznámili na dopravný inšpektorát. Priestupkov sa dopustili aj dvaja chodci a piati cyklisti, z ktorých dvaja jazdili pod vplyvom alkoholu. Požitie alkoholu u vodičov motorových vozidiel nebolo zistené.



Rýchlosť prekročili piati vodiči, 13 vodičov telefonovalo počas vedenia vozidla, v 13 prípadoch išlo o nesprávny spôsob jazdy, 15-ti neboli pripútaní bezpečnostným pásom, 4 jazdili bez ustanoveného osvetlenia, nevyhovujúci technický stav vozidla zistili v 11 prípadoch, nesprávne predchádzali 4 vodiči a v 8 prípadoch išlo o ostatné porušenia pravidiel cestnej premávky. Zadržali dva vodičské preukazy a 5 osvedčení o evidencii vozidla.#CONT#



Polícia opäť apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby v záujme ich bezpečnosti dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník premávky je podľa zákona povinný dodržiavať pravidlá cestnej premávky. Správať sa disciplinovane a ohľaduplne tak, aby neohrozil jej bezpečnosť a plynulosť. Pritom je povinný prispôsobiť svoje správanie najmä stavebnému, dopravno-technickému stavu cesty, situácii v cestnej premávke, poveternostným podmienkam a svojim schopnostiam, aby neohrozil na živote a zdraví seba a ostatných, a nespôsobil sebe a ostatným škody na majetku.



Policajti zadržali aj vodiča s doživotným zákazom



Policajti počas uplynulého víkendu na cestách Košického kraja zadržali ďalších nezodpovedných vodičov, ktorí hazardovali so svojím zdravím, či životom. Zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinili až šiestich vodičov, jeden z nich čelí aj obvineniu zo spáchania prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia, keďže má uložený doživotný zákaz šoférovať. Ide o 60-ročného Jána B. z okresu  Michalovce, ktorý v sobotu (19.11.) okolo 16,40 hodine viedol osobné vozidlo zn. Škoda 125L od obce Veľké Raškovce smerom na obec Vojany. Pri kontrole sa odmietol podrobiť dychovej skúške ako aj lekárskemu vyšetreniu odberom a vyšetrením krvi, alebo iného biologického materiálu. Vodič svojou jazdou ignoroval okresným súdom uložený trest zákaz činnosti viesť motorové vozidlá všetkých druhov s právoplatnosťou od septembra 2016, ktorý má uložený na doživotie. Ïalšími zadržanými vodičmi sú:





  • 20-ročný Kevin B. z okresu Košice-okolie - dňa 19.11.2016 o 01,30 hodine, viedol motorové vozidlo  zn. VW Golf v Košiciach po Ludmanskej ulici. Nameraná hodnota 0,67mg/l alkoholu v dychu (1,40 promile).  





  • 23-ročný Andrej F. z okresu Trebišov - dňa 19.11.2016 o 01,40 hodine, viedol osobné motorové vozidlo po ulici Hlavnej v obci Veľký Horeš. Nameraná hodnota 0,88 mg/l alkoholu v dychu (1,83 promile).





  • 60-ročný Peter  M. z okresu Spišská Nová Ves - dňa 19.11.2016 o 16,10 hodine, viedol  motorové vozidlo zn. Škoda Fabia po ulici Pribinovej v obci Smižany. Nameraná hodnota 0,75 mg/l alkoholu v dychu (1,56 promile).





  • 32-ročný Milan H. z okresu Michalovce - dňa 20.11.2016 o 10,55 hodine, viedol motorové vozidlo zn. Mazda 323 v obci Vojčice.  Nameraná hodnota 0,57 mg/l alkoholu v dychu (1,19 promile).





  • 52-ročný Karol L. z okresu Rožňava - dňa 20.11.2016 o 16,45 hodine, viedol motorové vozidlo zn. Opel Meriva od obce Betliar do Gemerskej Polomy.  Nameraná hodnota 0,70 mg alkoholu v dychu (1,46 promile).





Všetci šiesti vodiči skončili v cele policajného zaistenia. Piatim z nich v prípade dokázania viny hrozí až ročné väzenie a  mužovi obvineného aj z prečinu marenia úradného rozhodnutia hrozí v prípade dokázania viny až dvojročné väzenie.



Sobrance, opitý vodič svoju jazdu nezvládol



Včera (20.11.) v skorých ranných hodinách skončil v priekope dvadsaťštyri ročný vodič z okresu Michalovce. K dopravnej nehode došlo na Kupelskej ulici v Sobranciach v smere od obce Baškovce.  Mladý vodič na osobnom motorovom vozidle zn. VW Tiguan, v dôsledku nevenovania sa plne vedeniu vozidla a sledovania situácie v cestnej premávke s vozidlom zišiel na trávnatú plochu do priekopy. V dôsledku nárazu do trávnatého premostenia sa s vozidlom prevrátil cez strechu do priekopy, kde  pristál na kolesách. Vodič bol po dopravnej nehode podrobený dychovej skúške, pri ktorej mu bola nameraná hodnota 0,39mg/l alkoholu v dychu (0,81 promile). Na vozidle vznikla škoda vo výške cca 5.000,- eur. Vodičský preukaz policajti vodičovi na mieste zadržali.    



 



 



 



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/