(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 29.10. 2016
@ Aktuálne -> Polícia     Nov 30 2016 - 16:34 GMT


Polícia vypátrala a obvinila z krádeží tri osoby



Košickí policajti z prečinu krádeže obvinili 18-ročného Košičana, ktorý začiatkom novembra tohto roka odcudzil v jednej z košických herní peňaženku 26-ročnému mužovi z Prešovského okresu. V peňaženke sa nachádzala finančná hotovosť vo výške 1.800 eur, doklady, dve platobné karty. Poškodenému majiteľovi spôsobil škodu vo výške 1.850 eur. Obvinenému Košičanovi za tento skutok hrozí až dvojročné väzenie.



Z prečinu krádeže obvinili aj 53-ročnú ženu z okresu Košice okolie, ktorá začiatkom októbra tohto roka odcudzila 63-ročnému dôchodcovi z Košíc takmer 180 eur. Dôchodca si prevzal svoj dôchodok na pošte, vložil si peniaze do vrecka a sadol si na lavičku na Smetanovej ulici v Košiciach. Obvinená žena si k dôchodcovi prisadla, peniaze mu z vrecka vybrala a z miesta následne ušla. Obvinená bola za obdobný čin v predchádzajúcich 24 mesiacoch právoplatne odsúdená. Za tento skutok obvinenej žene teraz hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.



Rožňavskí policajti vypátrali a z prečinu porušovania domovej slobody obvinili 20-ročného mladíka z obce Drnava, ktorý pred jedenástimi dňami vošiel cez oplotenie na dvor chalupy v obci Drnava v Rožňavskom okrese. Potom sa vlámal do hospodárskej budovy, odkiaľ odcudzil rôzne elektrické káble, rezný kotúč a prírubu do kotúčovej píly na drevo. Poškodenému majiteľovi spôsobil celkovú škodu cca 208 eur. Obvinenému Drnavčanovi za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na jeden až 5 rokov.



 



Za záškoláctvo detí policajti obvinili ich rodičov



Poverený príslušník OO PZ Čaňa z prečinu ohrozovania mravnej výchovy mládeže obvinil rodičov (z obce Čaňa v okr. Košice okolie) 17-ročného chlapca, ktorí vydali čo aj z nedbanlivosti osobu mladšiu ako osemnásť rokov nebezpečenstvu spustnutia tým, že umožnili synovi viesť záhaľčivý alebo nemravný život a dopúšťať sa záškoláctva. V priebehu školského roka 2015/2016 ich syn vynechal 126 vyučovacích hodín bez ospravedlnenia.#CONT#



Policajti v Čani obvinili z tohto skutku aj ďalších rodičov 16-ročného chlapca, ktorý počas školského roka 2015/2016 vynechal 151 vyučovacích hodín bez ospravedlnenia. Obvineným rodičom za tento skutok v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.



V chatrči v Gelnickom okrese bolo nájdené dieťa bez známok života



Včera (29.11.) dopoludnia došlo za doposiaľ nezistených okolností k požiaru drevenej chatrče v obci Richnava v Gelnickom okrese. V čase požiaru sa v chatrči nachádzalo 6-mesačné dieťa, ktoré bolo nájdené bez známok života. Presnú príčinu smrti dieťaťa určí súdna pitva. Matka dieťaťa utrpela ľahké zranenia, pričom aj s ďalšími dvoma maloletými deťmi bola ošetrená v krompašskej nemocnici. V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Spišskej Novej Vsi začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Bližšie okolnosti udalosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.



 



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/