(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 29.12. 2016
@ Aktuálne -> Polícia     Dec 30 2016 - 14:26 GMT


Vyšetrovateľ zo zločinu lúpeže obvinil dvoch mladíkov



Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinil dvoch Košičanov vo veku 16 ( v čase skutku mal 15 rokov) a 18 rokov, ktorí v septembri tohto roka lúpežne prepadli 67-ročnú dôchodkyňu na Petzvalovej ulici v Košiciach. Podľa doterajšieho vyšetrovania svoju obeť si vopred vyhliadli a sledovali až kým zašla za roh obytného bloku, kde ju fyzicky napadli. Jeden z obvinených skočil na dôchodkyňu zozadu, druhý sa jej snažil vytrhnúť kabelku z ruky. Keď pri zápasení poškodená žena spadla na zem, jeden z obvinených jej kabelku z ruky vytrhol. Potom obaja obvinení z miesta činu ušli. Poškodenej žene krádežou vecí spôsobili škodu vo výške 250 eur, pri útoku utrpela ľahké zranenia. Obaja obvinení sú stíhaní väzobne. V zmysle Trestného zákona za tento skutok hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na tri až 8 rokov, mladistvej osobe sa trestná sadzba znižuje na polovicu. V prípade obvinených ide o osoby, ktoré sú toho času trestne stíhané aj za inú majetkovú i násilnú trestnú činnosť, ktorej sa v poslednom období dopustili.



Polícia odporúča



V prípade, ak sa občan stane obeťou lúpeže, je potrebné udalosť bezodkladne /ihneď/ oznámiť polícii na bezplatnú linku 158 a uvedomiť si, že pri lúpeži je cieľom páchateľa zisk. Preto by prioritou malo byť hlavne uchránenie si vlastného života a zdravia. Zapamätať si čo najviac detailov situácie a popis páchateľa, polícii to môže pomôcť pri pátraní po páchateľovi.



Sprejerov zadržali policajti priamo na mieste



Poverený príslušník PZ z prečinu poškodzovania cudzej veci spáchaného formou spolupáchateľstva obvinil dvoch 24-ročných mladíkov (Mateja z Košíc a Michala z Banskej Bystrice), ktorí včera (29.12.) v skorých ranných hodinách pod mostami VSS v Košiciach postriekali nosnú betónovú časť mosta grafitmi. Poškodenej spoločnosti spôsobili škodu vo výške 400 eur. Podozrivé osoby zadržala policajná hliadka Obvodného oddelenia PZ Košice Juh priamo na mieste činu.#CONT# Obvinené osoby boli umiestnené do cely policajného zaistenia. Za tento čin obvineným osobám hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok. Policajti uvedenú trestnú činnosť realizujú v tzv. super rýchlom konaní.



Pri cúvaní narazil do zaparkovaného auta, šoféroval opitý



Poverený príslušník PZ z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinil 52-ročného muža z Košíc, ktorý včera (29.12.) dopoludnia pod vplyvom alkoholických nápojov viedol osobné motorové vozidlo zn. Hyundai po Tatranskej ulici v Košiciach. Pri cúvaní narazil do zaparkovaného vozidla zn. Mitshubishi Colt, pričom ho policajná hliadka OO PZ Košice Sever zastavila a vyzvala, aby sa podrobil dychovej skúške na zistenie požitia alkoholických nápojov. Vodičovi bola nameraná pozitívna hodnota 1,15 mg/l alkoholu v dychu, čo predstavuje  2,40 promile. Policajti osobu zadržali a následne umiestnili do cely policajného zaistenia., Za tento skutok obvinenému mužovi hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/