(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 31. 01. 2017
@ Aktuálne -> Polícia     Feb 01 2017 - 17:47 GMT


Polícia zistila totožnosť neznámeho muža



Dňa 24.1.2017 sme verejnosť prostredníctvom médií požiadali o pomoc pri zistení totožnosti neznámeho muža, ktorý bol z tohto dôvodu predvedený na policajné oddelenie Košice Dargovských hrdinov. Vzhľadom na to, že polícia zistila totožnosť tohto muža, žiadosť o zverejnenie je bezpredmetná. Za spoluprácu ďakujeme.



Deti záškoláci, rodičia trestne stíhaní



Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Michalovciach v dvoch prípadoch obvinil z prečinu ohrozovania mravnej výchovy mládeže rodičov maloletých detí z okresu Michalovce, ktorí ako zákonní zástupcovia napriek povinnosti nezabezpečili, aby ich deti riadne navštevovali školu a tým im umožnili viesť záhaľčivý život. Na upozornenia školy rodičia nereagovali primerane a nevykonali žiadne opatrenia, ktoré by viedli k náprave vo výchove ich detí. V jednom prípade dieťa vymeškalo v školskom roku 2016/2017 celkom 270 neospravedlnených vyučovacích hodín, v druhom prípade najmenej 303 neospravedlnených vyučovacích hodín. To sa negatívne prejavilo na ich výchovno-vzdelávacích výsledkoch. Obvineným zákonným zástupcom maloletých detí za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až 5 rokov.



Bez „vodičáku“, navyše opitý



Včera (31.1.) vo večerných hodinách došlo na parkovisku v meste Strážske v okrese Michalovce k dopravnej nehode. Vodič (24) z uvedeného mesta pri cúvaní s vozidlom zn. Alfa Romeo narazil do zaparkovaného vozidla zn. Hyundai Elantra. V čase nehody prichádzala na parkovisko policajná hliadka.#CONT# Keď vodič policajtov spozoroval, vypol motor a z vozidla vystúpil. Po dopravnej nehode bol vodič podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,98 mg/ alkoholu v dychu (2,04 promile). Policajti následne zistili, že mladík nie je držiteľom vodičského oprávnenia. Pri dopravnej nehode bola škoda na vozidlách vyčíslená na cca 600 eur, k zraneniu osôb nedošlo. Mladý vodič, resp. nevodič už čelí obvineniu zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok. Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Polícia prípad realizuje v tzv. super rýchlom konaní.



Policajti objasnili krádež mobilu v obchode



Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Trhovište z prečinu krádeže obvinil 64-ročnú miestnu ženu, ktorá v polovici decembra minulého roka využila nepozornosť poškodenej ženy (56) a z odkladacieho pultu pri pokladni v predajni v obci Trhovište (okr. Michalovce) odcudzila položený mobilný telefón. Poškodenej žene spôsobila škodu vo výške 250 eur. Obvinenej žene za tento skutok hrozí až dvojročné väzenie.



 



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/