(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Modernizácia električkových tratí napreduje
@ Aktuálne -> Doprava     Feb 03 2017 - 09:50 GMT


Viceprimátor mesta Martin Petruško počas ďalšieho z pravidelných kontrolných dní preveril, ako pokračujú práce na modernizácii košických električkových tratí (MET). Zástupcovia zhotoviteľa diela (EUROVIA SK) ubezpečili M. Petruška, že napriek nepriaznivým klimatickým robia všetko čo sa v danej situácii, respektíve počasí, robiť dá.



Stavbári to nemajú vôbec ľahké, zem je totiž miestami zamrznutá do håbky tridsať, niekde dokonca až štyridsať centimetrov. #CONT#



Snažíme sa ako vieme,“ uviedol hlavný stavbyvedúci Kamil Kováč. „Radi by sme urobili aj viac, treba si však uvedomiť, že i v takomto počasí musíme striktne dodržiavať všetky predpísané normy a technologické postupy.“ Podľa jeho slov, ako i ďalších zainteresovaných, momentálne robotníci kopú základy pre trakčné podpery, osadzujú ståpy do základov, ktoré boli  vybetónované ešte v novembri, respektíve, v decembri minulého roka.



Viceprimátora zaujímalo, či a ako postupujú práce aj v iných úsekoch stavby MET. Dozvedel sa, že napríklad na križovatke Moldavská už robia prípravné práce nutné na prekládku káblov vysokého napätia, a začali aj práce na výstavbe Meniarne „E“ v areáli depa  dopravného podniku. Pod mostom VSS (križovatka) sondujú podzemné siete z dôvodu výstavby tzv. štartovacích jám na pretlakoch pre kábelovod, ale aj v súvislosti s prekládkou inžinierskych sietí, potrebných k výstavbe nových autobusových zastávok.



Aktualizovaný harmonogram prác, do ktorého boli zapracované aj pripomienky Mesta Košice, a poskytneme ho širokej košickej verejnosti i médiám,  nie je nijako ohrozený,“ zdôraznil viceprimátor. „O všetkých okolnostiach ohľadom stavby MET, napríklad aj vrátane všetkých, i tých najmenších dopravných obmedzeniach, budeme informovať verejnosť pravidelne a včas.“   



AKTUÁLNY HARMONOGRAM MET – ETAPY A OBMEDZENIA

Zimná – Botanická záhrada - termín realizácie: november 2016/jún 2017; úplná výluka na el. trati: Zimná – TUKE – Botanická záhrada.

Križovatka VSS – termín realizácie: február 2017/júl 2017; električky premávajú len po zastávku Autocamping z Alejovej ulice, a po zastávku Ryba na Južnej triede; električky nepremávajú na Sídlisko Nad jazerom a do Barce.

Amfiteáter – ČSA – Radnica Starého mesta – termín realizácie: apríl 2017/jún 2017 (ČSA); vylúčená  el. doprava na ulici ČSA (obratisko Amfiteáter v prevádzke) a na ulici Komenského, vrátane obratiska Havlíčkova (obratisko Nám. MMM v prevádzke) -  výmena trakčných stožiarov a trolejového vedenia na trase modernizovanej v rámci MET, úplná výluka na Komenského ulici.

Nám. MMM – Komenského – Havlíčkova – termín realizácie: apríl 2017/júl 2017 (Komenského); vylúčená  el. doprava na ulici ČSA (obratisko Amfiteáter v prevádzke) a na ulici Komenského, vrátane obratiska Havlíčkova (obratisko Nám. MMM v prevádzke) - výmena trakčných stožiarov a trolejového vedenia na trase modernizovanej v rámci MET,  úplná výluka na Komenského ulici.

Kino Družba – Ulica ČSA – termín realizácie: jún2017/júl 2017; vylúčená el. doprava z úseku Kino Družba – Amfiteáter – Radnica St. mesta. Okrem toho, nejazdia električky ani na Komenského a na „juhu“ z dôvodu pokračujúcej rekonštrukcie križovatky VSS - výmena trakčných ståpov v obratisku Amfiteáter, rekonštrukcia meniarne „D“.

Bardejovská – Trieda SNP – Ulica ČSA – termín realizácie: august 2017/február 2018 (uzavretie celej „Terasy“ je podmienené ukončením etapy 2. (VSS), a uvoľnením autobusov určených ako náhradná doprava na Sídlisku Nad jazerom); vylúčená el. doprava z úseku DPMK – Spoločenský pavilón – Amfiteáter – križovatka Zimná – ČSA - komplexná obnova el. trate, pokračujúca rekonštrukcia meniarne „D“.

Krajský súd – Moldavská + kruhový objazd – termín realizácie: marec 2018/august 2018; vylúčená el. doprava na trase Spoločenský pavilón – kruhový objazd – Krajský súd, okrem tohto úseku električky jazdia v celom meste - komplexná obnova el. trate, pokračujúca rekonštrukcia meniarne „E“



Zdroj: RO SSN


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/