(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Bábkové divadlo uvedie príbeh o Lišiakovi a Lišiačikovi
@ Kultúra -> Divadlo     Feb 07 2017 - 11:21 GMT


Bábkové divadlo v Košiciach 10. februára 2017 uvedie už svoju 202. premiéru. Tentokrát divadlo siahlo po diele z pera poľskej autorky Marty Guœniowskej v preklade Juraja Andričíka a v réžii Jaceka Malikowského. Divadelná hra Lišiak a Lišiačik priblíži prostredníctvom malého a neposedného Lišiačika detskému divákovi ako prebieha život v lese i mimo neho.



#CONT#



Ide o veselý príbeh o posledných veciach, preteplený humorom. Príbeh o lese kde žijú dvaja lišiaci - Starý Lišiak a Lišiačik. Život im plynie v rozhovoroch, skrývaní sa pred zlým Pytliakom a - v prípade Lišiačika - v bezstarostných hrách. Ale len dovtedy, kým sa nestane nešťastie - Starý Lišiak je smrteľne postrelený... Je to teda rozprávka o živote, smrti, priateľstve a láske, plná nežného humoru, ale aj o tom, že všetko má svoj čas.  



Inscenácia Lišiak a Lišiačik je v poradí treťou hrou Marty Guœniowskej, ktorú Bábkové divadlo v Košiciach uvádza. V repertoári divadla nájdete jej hru O bračekoch, sestričkách svätého Františka a príbeh O rytierovi bez koňa.



Bábkové divadlo v Košiciach – kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja je jediné profesionálne divadlo svojho druhu na východnom Slovensku. Funguje od roku 1959 a od svojho vzniku má na konte 202 premiér.



Ladislava Juhászová



Zdroj: RO SSN

 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/