(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 21. 02. 2017
@ Aktuálne -> Polícia     Feb 23 2017 - 07:40 GMT


Trojica mužov mala platiť cudzími kartami



Vyšetrovateľ PZ zo zločinu krádeže a prečinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty obvinil dvoch Košičanov vo veku 23 a 39 rokov. Podľa vyšetrovateľa obvinení v novembri 2016 na Fábryho ulici v Košiciach, násilne vnikli do vozidla zn. Fiat Ducato. Následne z vozidla odcudzili navigáciu, GPS káble, domáce kino, diaľkové ovládače a mobilný telefón. Krádežou a poškodením zámku vozidla spôsobili škodu za takmer 700,- eur. Následne odcudzenú SIM kartu neoprávnene použili tak, že vykonali platby za topovanie viacerých inzerátov na internetovom portály /spôsobená škoda 180,- eur/. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na tri až 10 rokov.



Z prečinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty policajný vyšetrovateľ obvinil aj 21-ročného Viktora z okresu Gelnica. Podľa vyšetrovateľa obvinený v novembri 2016 v jednom z obchodných centier ako aj na ďalších miestach v Košiciach, neoprávnene použil platobnú kartu. Tú najprv získal z bankomatu v centre mesta Košíc, kde si ju nedopatrením zabudol majiteľ karty. Z kartou vykonal viaceré neoprávnené platby v celkovej výške takmer 80,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jede až 5 rokov.



Dôchodkyňu zrazilo auto



Včera (21.2.) vo večerných hodinách došlo na sídlisku ahanovce v Košiciach k zrážke medzi vozidlom a chodkyňou. Dvadsaťšesťročný Košičan viedol osobné motorové vozidlo zn. Renault po Ázijskej triede smerom k Americkej triede. Doterajším šetrením bolo zistené, že pri zástavke MHD mu z ľavej strany z pred stojacieho autobusu MHD, vošla do jazdnej dráhy 75-ročná chodkyňa, ktorú zachytil pravou prednou časťou vozidla. Chodkyňa pri zrážke utrpela ťažký úraz.#CONT# Požitie alkoholu u oboch účastníkov tejto nehody nebolo zistené. Škoda na vozidle bola odhadnutá na 500,- eur. Podľa predbežných zistení vodič porušil svoje povinnosti, nevenoval sa plne vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke. Presná príčina ako aj miera zavinenia oboch účastníkov dopravnej nehody sú však predmetom vyšetrovania.



Polícia vyzýva všetkých účastníkov cestnej premávky k zvýšenej opatrnosti a ohľaduplnosti. Tak ako vodiči tak aj samotní chodci môžu prispieť k zvýšenej bezpečnosti na našich cestách. Na území Košického kraja sme v uplynulom roku zaznamenali o 99 dopravných nehôd menej v porovnaní s rokom 2015, teda celkom 1629 dopravných nehôd. Chodci mali v roku 2016 na území Košického kraja účasť na 149 dopravných nehodách (pokles o 46 DN oproti roku 2015), čo predstavuje v percentuálnom vyjadrení 10,3 % z celkového počtu dopravných nehôd. Z uvedeného celkového počtu dopravných nehôd chodcov, zavinili samotní chodci 74 DN (o 8 DN menej ako v roku 2015). Pri dopravných nehodách s účasťou chodca bolo usmrtených 12 osôb, 38 osôb bolo ťažko zranených a 85 osôb ľahko zranených. Vzhľadom k tomu, že chodci sú najzraniteľnejšou kategóriou účastníkov cestnej premávky, polícia im bude aj naďalej venovať maximálnu pozornosť. V nehodovosti chodcov u dospelých osôb často asistuje alkohol. Chodci pod vplyvom alkoholu zavinili 25 dopravných nehôd, čo je v porovnaní s rokom 2015 nárast o 8 dopravných nehôd.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/