(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 17.04. 2017
@ Aktuálne -> Polícia     Apr 18 2017 - 17:51 GMT


Objasnená lúpež v Košiciach



Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ Košice zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinil dvoch Košičanov, 27-ročného Ladislava a 18-ročného Pavla, ktorí dňa 12.4.2017 dopoludnia za koľajami na ulici Pri bitúnku v Košiciach fyzicky napadli 37-ročného muža z Košíc. Jeden z obvinených mužov doňho kopol. Keď poškodený muž spadol na zem, obaja obvinení na neho zaútočili, začali do muža kopať. Po chvíli jeden z obvinených poškodeného muža začal prehľadávať a z vrecka mu vytiahol peňaženku. Potom mu z chrbta strhol ruksak. Obaja útočníci následne z miesta činu utiekli. Poškodenému mužovi krádežou vecí (450 eur, osobné doklady, doklady od vozidla, okuliare a iné) spôsobili škodu predbežne vyčíslenú na 560 eur, zároveň mu pri fyzickom útoku spôsobili ľahké zranenia s predbežnou dobou liečenia do 7 dní. Ešte v ten deň popoludní oboch podozrivých mužov policajti zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Po vykonaní potrebných procesných úkonov oboch podozrivých vyšetrovateľ PZ obvinil zo zločinu lúpeže, za ktorý im v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov. Obaja obvinení muži sú stíhaní väzobne.



Aj napriek avizovaným kontrolám na cestách, policajti odhalili opitých vodičov



Pri dohľade nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky aj počas veľkonočných sviatkov polícia odhalila vodičov za volantom, ktorí šoférovali pod vplyvom alkoholu. A to aj napriek upozorneniam polície na zvýšený dohľad i predveľkonočným preventívnym akciám na cestách.#CONT#



Za uplynulý 15. týždeň dopravné i poriadkové hliadky PZ na území Košického kraja zistili 28 prípadov požitia alkoholických nápojov u vodičov dopravných prostriedkov, pričom v 13-tich z nich vodiči „nafúkali“ viac ako jedno promile. Vodiči pod vplyvom alkoholu spôsobili dve dopravné nehody. Dychová skúška potvrdila požitie alkoholu aj u cyklistu, ktorý „nafúkal“ 0,86 mg/l alkoholu v dychu (1,79 promile).



V Rožňavskom okrese šoféroval v sobotu (16.4.) nadránom iba 14-ročný „nevodič“, ktorý si sadol za volant otcovho auta zn. Fiat Punto. Svoju jazdu však nezvládol, prešiel do protismeru, narazil do zvodidiel, následne zišiel z cesty a skončil v oplotení rodinného domu. Po dopravnej nehode policajti chlapca podrobili dychovej skúške s výsledkom 0,32 mg/l alkoholu v dychu (foto z miesta nehody v prílohe). Pri nehode sa chlapec „nevodič“ nezranil. V nedeľu v skorých ranných hodinách policajti PMJ v Michalovciach spozorovali 45-ročného vodiča z Trebišova, ktorý išiel s vozidlom podozrivo pomalou rýchlosťou, bezdôvodne menil jazdu v jazdných pruhoch a navyše mal zadné svetlo nefunkčné. Policajti vodiča zastavili, kontrolovali a následne podrobili dychovej skúške, pričom mu bola nameraná hodnota 0,85 mg/l alkoholu v dychu (1,77 promile). Poverený príslušník PZ vodičovi vzniesol obvinenie za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.



Včera (17.4.) nadránom 25-ročný Košičan skončil svoju jazdu s autom na streche (fotografie v prílohe). Dopravná nehoda sa stala na ulici Československej armády v Košiciach. Vodič osobného motorového vozidla zn. Mitsubischi neprispôsobil rýchlosť vozidla svojim schopnostiam a narazil do ståpa verejného osvetlenia a oplotenia, následkom čoho sa vozidlo prevrátilo na strechu a ostalo stáť na električkovej trati. Vodič bol podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,03 mg/l alkoholu v dychu (2,15 promile), pri dopravnej nehode sa nezranil. Čelí obvineniu zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.



Opäť upozorňujeme, že vodiči pod vplyvom alkoholu v žiadnom prípade nepatria na cesty ! Takíto vodiči môžu spôsobiť nehodu aj tam, kde by tak za iných okolností neurobili. Zdá sa, že vodiči si neuvedomujú, že jazdou pod vplyvom alkoholu bezprostredne ohrozujú nielen seba, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky. Okrem toho môžu skončiť v cele policajného zaistenia a ich alkoholový hazard ich postaví pred súd.



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/