(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 24.04. 2017
@ Aktuálne -> Polícia     Apr 25 2017 - 18:48 GMT


Babke vymenila peniaze za falošné



Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach z obzvlášť závažného zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov, zo zločinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody obvinil 27-ročného muža (toho času v ústave na výkon väzby v inej trestnej veci) a 22-ročnú ženu, obaja z okresu Michalovce. Podľa zistení polície obvinený muž vo februári minulého naviedol svoju družku (22), aby vošla do bytu svojej babky (70), odcudzila jej peniaze a zamenila ich za falošné. Obvinená po naliehaní súhlasila, z bytu odcudzila obálky s finančnou hotovosťou viac ako 5.300 eur. Potom si zakúpili tlačiareň, na ktorej obvinená žena skopírovala bankovky rôznych nominálnych hodnôt a obvinený muž ich obstrihával. Následne takto skopírované bankovky zamenili za pravé, uložili do obálok a 22-ročná žena ich odniesla späť do babkinho bytu. Poškodená 70-ročná dôchodkyňa neskôr predložila časť peňazí na pošte, kde jej pracovníčka oznámila, že bankovky sú falošné. Túto skutočnosť, že ide o falzifikáty, potvrdila aj NBS, kde boli zaistené bankovky zaslané na skúmanie. Obvinená žena je stíhaná na slobode. Za tieto skutky hrozí obvineným osobám v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na desať až 15 rokov. (foto v prílohe)



Platili cudzími platobnými kartami, jeden z nich mal iba 15



Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach z prečinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty spáchaného formou spolupáchateľstva obvinil dvoch Košičanov vo veku 15 a 30 rokov, ktorí sa zatiaľ nezisteným spôsobom zmocnili viacero elektronických platobných prostriedkov 22-ročného mladíka z Michalovského okresu v októbri minulého roka. Obvinení sa potom dohodli a použili tieto cudzie platobné prostriedky na rôzne platby. Mladší z obvinených vykonával platby a starší mu radil.#CONT# Poškodenému mladíkovi spôsobili vykonanými neoprávnenými platbami škodu vo výške najmenej 200 eur. Obvineným osobám za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na jeden až 5 rokov, mladistvému sa trestná sadzba znižuje na polovicu.



Včerajšia kontrola na cestách Košického kraja odhalila ďalších opitých vodičov za volantom



O tom, že alkohol za volant nepatrí, vedia snáď všetky školopovinné deti. Poniektorí vodiči, možno rodičia, ktorí by mali byť vzorom pre svoje deti, sú nezodpovední a sadajú za volant pod vplyvom alkoholu. Včerajšia kontrola na cestách Košického kraja odhalila ďalších opitých vodičov. Počas zvýšeného dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky policajti odhalili 5 vodičov, ktorí jazdili pod vplyvom alkoholu. Dvaja z nich „nafúkali“ nad jedno promile a trestnému stíhaniu za trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky sa nevyhnú. Za tento trestný čin im hrozí až ročné väzenie. Nehovoriac o tom, koľko ich táto nezodpovednosť bude stáť aj z rodinného rozpočtu. Policajti zistili celkom 94 priestupkov, rýchlosť prekročilo 27 vodičov, 14 neboli pripútaní bezpečnostným pásom, 12 počas šoférovania telefonovali. Napomenutím vybavili  9 priestupkov, ktorých sa dopustili účastníci cestnej premávky.



Opäť upozorňujeme, že vodiči pod vplyvom alkoholu v žiadnom prípade nepatria na cesty. Takíto vodiči môžu spôsobiť nehodu aj tam, kde by tak za iných okolností neurobili.  Takéto prípady budeme riešiť nekompromisne.



 



Polícia hľadá svedkov dopravných nehôd, ktoré sa stali v Košiciach



V noci z 9.4. na 10.4.2017 došlo k dopravnej nehode na Čajakovej ulici v Košiciach. Doposiaľ neznámy vodič viedol nezistené vozidlo, pričom pravdepodobne z dôvodu nevenovania pozornosti vedeniu vozidla poškodil zaparkované vozidlo zn. Peugeot 307 striebornej svetlej metalízy. K druhej obdobnej dopravnej nehode došlo dňa 19.4.2017 okolo 15,00 h na Clementisovej ulici v Košiciach, kde doposiaľ nezistený vodič poškodil zaparkované vozidlo VW Up bielej farby. Touto cestou žiadame svedkov uvedených dopravných nehôd, ktorí videli priebeh udalosti, aby sa prihlásili na oddelení dopravných nehôd OR PZ na Rampovej 7 v Košiciach, prípadne na tel. čísle 0961932520 alebo na čísle 158.



Polícia upozorňuje na dodržiavanie predpisov



Upozorňujeme na kontroly objektívnej zodpovednosti v obmedzenej miere. Kontroly zamerané na dokumentovanie správnych deliktov držiteľov vozidiel budú policajti vykonávať dňa 25.4.2017 v okrese Košice a Trebišov, dňa 27.4.2017 v okrese Rožňava. Vodičov upozorňujeme, aby dodržiavali predpisy, pretože nebudú zastavení priamo na ceste po porušení zákona, ale zásielka im príde domov.  





 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/