(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 25.04. 2017
@ Aktuálne -> Polícia     Apr 26 2017 - 15:30 GMT


Polícia vyšetruje požiar bytu ako všeobecné ohrozenie



Včera (25.4.) popoludní bola policajná hliadka vyslaná na Hemerkovu ulicu v Košiciach, kde mal horieť byt. Po príchode na miesto policajti spozorovali muža na streche obytného domu. Ten policajtom uviedol, že v horiacom byte sa nachádza jedna osoba. Okamžite vybehli pred dvere bytu, ktoré boli zabuchnuté. Dvere do bytu otvorili násilím, nakoľko išlo o záchranu ľudského života a vec nezniesla odklad. Do bytu sa im vojsť nepodarilo, pretože v byte bol veľmi hustý dym, oheň a nulová viditeľnosť. Na miesto dorazili príslušníci HaZZ, ktorí za pomoci dýchacích prístrojov a hasiacej techniky ihneď začali požiar hasiť a prehľadávať byt. Tí, žiaľ, našli v byte 64-ročnú ženu bez známok života. Zakročujúca policajná hliadka, ktorá sa nadýchala splodín, bola na mieste jednorazovo ošetrená pracovníkmi RZP. V čase požiaru sa v byte nachádzal aj 40-ročný muž a dve deti (10,17), ktorí vybehli z bytu von. Osoby boli ošetrené pracovníkmi RZP a prevezené na vyšetrenie do nemocnice. 40-ročný muž sa snažil so susedom požiar uhasiť, avšak sa im to nepodarilo.



V súvislosti so včerajším požiarom, ktorý spôsobil všeobecné nebezpečenstvo pre ľudí nachádzajúcich sa v byte, ako aj v obytnom dome, doposiaľ nevyčíslenú škodu zadymením bytu a schodišťa, zhorením zariadenia bytu a tiež smrť jednej osoby, začal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia. Bližšie okolnosti, presná príčina požiaru, sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.



Šoféroval opitý a z miesta ušiel



Dopravní policajti OR PZ Košice okolie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky v súbehu s prečinom marenia výkonu úradného rozhodnutia obvinili 40-ročného muža z Košíc, ktorý v pondelok (24.4.) podvečer viedol vozidlo zn. Jeep Cherokee po Zimnej ulici v obci Čaňa v okrese Košice okolie, pričom spôsobil dopravnú nehodu.#CONT# Vodič sa nestihol v dostatočnej miere vyhnúť oproti idúcemu vozidlu zn. Peugeot, pričom z miesta dopravnej nehody ušiel. Policajti z Čane vodiča následne vypátrali pri jazere Geča a podrobili dychovej skúške, ktorá bola pozitívna. Vodič nafúkal 0,62 mg/l alkoholu v dychu ( 1,29 promile). Následne lustráciou zistili, že vodič viedol vozidlo v čase zákazu činnosti viesť motorové vozidlá. Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Prípad je realizovaný v tzv. super rýchlom konaní. Za tieto skutky obvinenému mužovi hrozí až dvojročné väzenie.



Vodič, ktorý  svoju jazdu na motocykli nezvládol a ťažko sa zranil, mal v krvi 2,66 promile



Dňa 10. apríla 2017 (v tlačovej správe s priloženou fotografiou z miesta nehody) sme verejnosť informovali o dopravnej nehode 46-motocyklistu z Trebišovského okresu, ktorý pred obcou Oborín v Michalovskom okrese nezvládol svoju jazdu na motocykli zn. Apríllia Monster. K nehode došlo 9.4.2017 okolo 10,00 h. Vodič po prejdení zákruty pravdepodobne z dôvodu neprispôsobenia rýchlosti jazdy najmä svojim schopnostiam a vlastnostiam vozidla zišiel z cesty, kde sa s motocyklom vyvrátil na zem. Pri dopravnej nehode vodič motocykla utrpel ťažké zranenia. Motocyklistovi bola v nemocnici odobratá krv na toxikologické vyšetrenie. Výsledky toxikologického vyšetrenia potvrdili, že v krvi mal 2,66 promile. V tejto súvislosti poverený príslušník PZ obvinil 46-ročného vodiča motocykla z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.



Polícia obvinila Košičana, ktorý sa vlámal sa do auta



Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Košice západ vzniesol obvinenie pre prečin krádeže voči 23-ročnému Gabrielovi z Košíc, ktorý sa pred tromi týždňami vlámal do vozidla zn. Citroen Berlingo. Vozidlo bolo zaparkované na ulici Tr. SNP v Košiciach. Obvinený muž z vozidla odcudzil tašku s rôznym náradím, mobilný telefón, batoh s osobnými vecami a oblečením. Poškodenému majiteľovi spôsobil celkovú škodu 250 eur. Za tento skutok obvinenému Košičanovi hrozí až dvojročné väzenie.







 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/