(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 28 .04. až 01. 5. 2017
@ Aktuálne -> Polícia     May 03 2017 - 08:04 GMT


Polícia hľadá svedkov



dopravnej nehody, pri ktorej sa chodkyňa ťažko zranila. V piatok (28.4.) o 11,00 hodine došlo na Moldavskej ulici v Košiciach k dopravnej nehode medzi osobným motorovým vozidlom zn. BMW, ktoré viedol 21-ročný vodič a 63-ročnou chodkyňou. K dopravnej nehode došlo na riadne vyznačenom priechode pre chodcov pri nástupnom ostrovčeku električiek MHD – Idanská. Chodkyňa pri dopravnej nehode utrpela ťažké zranenia. Požitie alkoholu u vodiča zistené nebolo. Bližšie okolnosti, presná príčina dopravnej nehody, sú predmetom vyšetrovania. V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví.



Touto cestou polícia žiada svedkov uvedenej dopravnej nehody, ktorí videli priebeh udalosti, aby sa prihlásili na oddelení dopravných nehôd, resp. oddelení kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach na Rampovej ulici č. 7 v Košiciach alebo na telefónnom čísle 0961932510, prípadne na čísle 158.



Každý deň dôjde k nehode, pri ktorej asistuje alkohol



Aj napriek opakovaným výzvam zo strany polície, že alkohol za volant nepatrí, v uplynulom 17. týždni odhalili dopravní policajti na cestách Košického kraja ďalších nezodpovedných vodičov. V minulom týždni došlo k 7 dopravným nehodám, pri ktorých boli vodiči pod vplyvom alkoholických nápojov. Celkovo odhalili 9 nezodpovedných vodičov. Štyria „nafúkali“ nad jedno promile, rovnako štyria do 1 promile. Ïalší bol cyklista, u ktorého dychová skúška potvrdila požitie alkoholu do 1 promile.



Jeden z nezodpovedných vodičov, ktorý ohrozil aj malé dieťa a havaroval, bol 42-ročný muž z okresu Košice okolie.#CONT# V nedeľu (30.4.) vo večerných hodinách v obci Zlatá Idka (okr. Košice okolie) viedol vozidlo zn. KIA, pričom pri prejazde zákrutou neprispôsobil rýchlosť jazdy a narazil do betónového ståpa. V aute sedelo aj štvorročné dieťa, ktoré pri nehode utrpelo ľahké zranenia. Dychová skúška bola u vodiča pozitívna s výsledkom 1,11 mg/l, v prepočte  2,31 promile. Polícia vodiča obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok. Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia.  



Opäť apelujeme na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby dodržiavali predpisy a vlastnou zodpovednosťou prispeli k bezpečnosti na cestách. Znovu upozorňujeme vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali seba i ostatných účastníkov cestnej premávky. Alkohol za volant nepatrí! Bezpečná jazda si vyžaduje maximálnu sústredenosť. 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/