(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Adamcove dni 2017 - XI. slávnosti zborového spevu
@ Kultúra -> Podujatia     May 04 2017 - 16:07 GMT


Nadšenci zborového spievania sa stretnú už na XI. ročníku prehliadky speváckych zborov Adamcove dni v Kunsthalle/Hale umenia 6. mája o 17:00 hod., aby si uctili pamiatku významného dirigenta, zbormajstra a hudobného skladateľa Vojtecha Adamca (1926 – 1973), ktorý sa zapísal do histórie Košíc.#CONT#



Bude to sviatok pre všetkých, ktorých neopúšťa nadšenie zo skupinového spievania, ale aj veľmi silný emotívny zážitok pre všetkých, ktorí si ich prídu vypočuť.



Zámerom je organizovať pravidelnú hudobnú slávnosť s bohatým programom a konfrontovať domácu zborovú tvorbu a interpretačné umenie so zahraničím.



Slávnosti zborového spevu Vojtecha Adamca sú prehliadkou zborov nielen zo Slovenska a inak to nebude ani tento rok. Na pódiu sa predstavia Miešaný zbor BONA FIDE z Rimavskej Soboty, Košický spevácky zbor učiteľov, Spevácky zbor LUMIR z Brna, Spevácky zbor ROZKVET z Prievidze, Chorus Universitatis Safarikianae z Košíc a Ukrajinský gréckokatolícky zbor otca A. Vološina Mukačevskej eparchie v Užhorode.



Jedenásty ročník prehliadky vyvrcholí slávnostným koncertom 6. mája v Kunsthalle/Hale umenia o 17:00 hod.

 

Vstup je voľný!



Viac informácií nájdete aj na našej FB stránke: Adamcove dni na Facebooku


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/