(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 31.05. 2017
@ Aktuálne -> Polícia     Jun 03 2017 - 05:48 GMT


Policajti objasnili krádež vecí z bytu



Policajti z okresu Spišská Nová Ves objasnili krádež vecí z bytu. Vyšetrovateľ PZ zo spáchania prečinu porušovania domovej slobody obvinil 30-ročného Jána z okresu Spišská Nová Ves. Podľa vyšetrovateľa sa obvinený skutku dopustil ešte včera vo večerných hodinách v meste Krompachy. Popri bleskozvode bytového domu vyliezol na druhé poschodie, kde cez pootvorené okno vošiel do bytu, v ktorom sa v tom čase nikto nenachádzal. Z bytu následne odcudzil kabelku, mobilný telefón, dáždnik, osobné doklady a peňaženku s hotovosťou cca 14,-eur. 71-ročnej dôchodkyni spôsobil odcudzením vecí škodu vo výške cca 30,- eur. Obvineného policajti zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.



 



Opitý muž hodil po manželke a deťoch sekeru



Poverený policajt z prečinu nebezpečného vyhrážania obvinil 41-ročného Ladislava zo Spišskej Novej Vsi. Obvinený muž v utorok na dvore rodinného domu v Spišskej Novej Vsi pod vplyvom alkoholu, bez akejkoľvek príčiny, zodvihol do rúk sekeru. Tú hodil do miesta, kde sa v tom momente nachádzala jeho manželka /38/ spoločne s ich piatimi deťmi a 17-ročným chlapcom. Našťastie nikoho nezasiahol. Obvineného policajti umiestnili v cele policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až tri roky. #CONT#



 



Policajti zadržali muža, chcel podviesť dôchodkyňu



Včera vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach-okolie zo zločinu podvodu obvinil 37-ročného Jozefa z Lučenca, ktorý v utorok popoludní v obci Budimír v okrese Košice-okolie podviedol starenku. Poškodenej dôchodkyni /82/ uviedol, že doniesol paplóny, ktoré si objednala jej nevesta. Pod touto zámienkou od nej vylákal sumu 400,- eur. Tá mu peniaze vyplatila. Vďaka všímavým susedom, ktorý mu zabránili z miesta odísť, policajti muža zadržali a umiestnili v cele policajného zaistenia. Za tento skutok mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov.



 



Opitý vodič zdemoloval plynovú aj elektrickú prípojku



Včera v ranných hodinách došlo v obci Bystrany (okres Spišská Nová Ves) k dopravnej nehode po ktorej došlo k úniku plynu do okolitého ovzdušia a prerušeniu dodávky plynu aj elektrickej energie pre dve domácnosti. Podľa doterajšieho šetrenia dopravnej nehody 24-ročný vodič osobného motorového vozidla továrenskej značky Nissan Primera v obci Bystrany, v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy najmä svojim schopnostiam uviedol vozidlo do bočného šmyku. Kolesom narazil do obrubníka na okraji cesty a následne prešiel cez protismer mimo cesty, kde narazil do oplotenia rodinného domu,  elektrickej prípojky, plynovej prípojky. Vozidla po dopravnej nehode ostalo čiastočne mimo cestu  prevrátené na ľavom boku. Vodič bol podrobený dychovej skúške na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu s výsledkom merania 0,49 mg/l alkoholu v dychu (v prepočte 1,04 ‰ promile ). Vodič a jeho dvaja spolujazdci utrpeli ľahké zranenia. Odhadovaná škoda na vozidle predstavuje 1.500,-eur a na oplotení rodinného domu a na poškodení elektrickej a plynovej prípojky odhadovaná škoda 2.500,-eur. Polícia vodiča obvinila zo spáchania prečinov ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a poškodzovania a ohrozovanie prevádzky všeobecne prospešného zariadenia. V prípade dokázania viny hrozí obvinenému až ročné väzenie.



Aktuálne informácie Policajného zboru môžete nájsť aj na oficiálnej stránke na Facebooku www.facebook.com/policiaslovakia.



 







 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/