(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
AKADÉMIA SOVY VYPRODUKUJE VIAC NEŽ 50 IT-ČKÁROV.
@ Aktuálne -> Školstvo     Sep 05 2017 - 09:07 GMT


Vzdelávanie pre prax a IT ako povolanie budúcnosti. Túto víziu už tri roky premieňa GlobalLogic na Slovensku v realitu spolu so SOS Dneperskou v Košiciach. Včera už po tretíkrát zasadli do lavíc trojročného vzdelávania prváci. Akadémia softvérového vývoja (SOVY) pritom už tento rok vyprodukuje prvých IT-čkárov, z ktorých majú úspešní absolventi garantované pracovné miesto.

Nový začiatok, entuziazmus a nadšenie či očakávania, ale aj tréma z nepoznaného. Toto všetko včera pociťovali 22 noví študenti trojročného vzdelávania Akadémie SOVY, ktoré za účelom skvalitnenia absolventov realizuje GlobalLogic na Slovensku spolu so SOS Dneperskou v Košiciach. #CONT#

„IT je dynamické odvetvie a požiadavky na znalosti, flexibilitu a kvalitu narastajú. Žiaľ dnes stále vnímame čoraz väčší nedostatok valifikovaných ľudí na trhu práce. Nové technológie a jedinečné projekty s dopadom na kvalitu života odberateľov našich zákazníkov si vyžadujú, aby sme rozvíjali iné ako tradičné formy získavania kvalitných a talentovaných zamestnancov. Sme nesmierne radi, že sa nám to úspešne darí už tretí rok a záujem o túto formu štúdia rok čo rok narastá.“, hovorí Roman Klimčík zo spoločnosti GlobalLogic.

Akadémiu SOVY dnes navštevuje vyše 50 študentov, pričom v júni 2018 prvých 18 z nich svoje vzdelávanie ukončia. Do troch rokov tak tento program vyprodukuje viac než 50 nových IT-čkárov.

„Kvalita uchádzačov o štúdium sa rok od roka zlepšuje. Gramotnosť študentov v oblasti prírodných vied je citeľne slabšia, no spoločne s firmami realizujeme viaceré aktivity, aby sme s týmto problémom pracovali. Študenti sú motivovaní a vidia zmysel v štúdiu IT a to je viac než polovica úspechu.“ dodáva RNDr. Dušan Bosák, riaditeľ SOŠ Dneperská.



Zdroj: RO SSN


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/