(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 11.09. 2017
@ Aktuálne -> Polícia     Sep 13 2017 - 15:57 GMT


Polícia zadržala podozrivých z lúpeže v Košiciach



Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach začal trestné stíhanie a súčasne vzniesol obvinenie pre zločin lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva 2 mužom z Košíc vo veku 33 rokov, a dvom ženám z Košíc vo veku 21 a 33 rokov, ktorí v nedeľu (10.9.) krátko po 20. hodine na výstupišti autobusovej stanice v Košiciach lúpežne prepadli 37-ročného muža z okresu Košice-okolie. Jeden z obvinených mužov žiadal od poškodeného muža peniaze a cigaretu, pričom ho držal za ruku a bránil mu vstať a odísť, a z vrecka mu vybral škatuľku cigariet. Medzitým si k poškodenému mužovi prisadol druhý z obvinených mužov, ktorý mu napriek fyzickému odporu poškodeného vybral z vrecka mobilný telefón. Ten podal tam čakajúcim obvineným ženám. Poškodenému mužovi jeden z obvinených mužov vzal aj ruksak a všetci z miesta činu ušli. Okoloidúca hliadka PMJ podozrivé osoby spozorovala a zadržala. Všetky obvinené osoby boli umiestnené do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach voči dvom obvineným mužom, ktorí sa aktívne podieľali na fyzickom kontakte s poškodeným, spracuje podnet na ich väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny hrozí obvineným osobám trest odňatia slobody tri až 8 rokov.



Ïalšia smrť na cestách Košického kraja



11.9. krátko po 20. hodine došlo v Trebišovskom okrese k vážnej dopravnej nehode, pri ktorej prišla o život chodkyňa. Podľa doterajších zistení 26-ročný vodič z Kráľovského Chlmca (okr. Trebišov) viedol osobné motorové vozidlo zn. Škoda Octavia v smere od mesta Kráľovský Chlmec na obec Dobrá (okr. Trebišov), pričom v obci Dobrá z doposiaľ nezistených príčin narazil prednou časťou vozidla do miestnej 84-ročnej chodkyne#CONT#, ktorá sa v tom čase nachádzala na ceste v tmavom oblečení bez reflexných prvkov. Pri dopravnej nehode chodkyňa utrpela zranenia, ktorým na mieste podľahla. U vodiča požitie alkoholu zistené nebolo. To, či bola pod vplyvom alkoholu chodkyňa, bude zisťované pri pitve. Na mieste nehody bol prítomný aj znalec z odboru dopravy. Predbežná škoda na vozidle bola vyčíslená na 1.000 eur. V tejto súvislosti poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Bližšie okolnosti, presná príčina a miera zavinenia dopravnej nehody, sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.



 



Polícia opäť apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky k zvýšenej opatrnosti na cestách, aby sa plne venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a rešpektovali jej pravidlá. Chodcom odporúčame, aby boli označení reflexnými prvkami na viditeľnom mieste a nenosili tmavé oblečenie, sledovali premávku, prechádzali cez cestu na miestach na to určených, vyhýbali sa rizikovým úsekom, nepreliezali zábradlia a neriskovali tak svoj, či životy iných účastníkov cestnej premávky. Samozrejme, nie každá nehoda s účasťou chodca je zavinená chodcom, preto polícia vyzýva aj vodičov k mimoriadnej opatrnosti. Vodičom odporúčame, aby predvídali, prispôsobili rýchlosť jazdy a zbystrili pozornosť všade tam, kde je predpoklad pohybu osôb.



 



 



Pre nepokoje v osade na Spiši zasahovala polícia



Počas uplynulého víkendu polícia na základe oznámenia pre nepokoje zasahovala v obci Nálepkovo, časť Grün (okr. Gelnica). Privolaná policajná hliadka zamedzila ďalším útokom a požiadala o ďalšie posily, pretože sa na mieste nachádzalo veľké množstvo zhromaždených ľudí. Následne bolo zistené, že niekoľko miestnych osôb vtrhlo násilím do príbytkov, kde napádali ľudí násadou od lopaty, drevenými lieskami a inými predmetmi, pričom dvaja muži utrpeli ľahké zranenia a jedna žena skončila po fyzickom útoku so zlomenou rukou. Na miesto bola privolaná aj RZP, ktorá dve zranené osoby previezla na ošetrenie. Udalosť prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Spišskej Novej Vsi, ktorý začal trestné stíhanie a súčasne vzniesol obvinenie pre trestný čin ťažkého ublíženia na zdraví v štádiu pokusu v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody a výtržníctva trom miestnym mužom vo veku  39, 34 a 22 rokov. Jedného z poškodených obvinení udierali reťazou od motorovej píly po rôznych častiach tela. Polícia podozrivé osoby na mieste zadržala a následne umiestnila do cely policajného zaistenia s podnetom na ich väzobné stíhanie. Bezpečnostnú situáciu polícia aj naďalej monitorovala, pretože sa v miestnej osade pohybovalo cca 400 ľudí. Polícia v súčasnosti stotožňuje ďalších účastníkov bitky, preto je pravdepodobné, že sa obvinenie rozšíri o ďalšie osoby z miestnej osady.





 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/