(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 05.12.2017
@ Aktuálne -> Polícia     Dec 06 2017 - 17:47 GMT


Rožňavskí policajti chytili muža podozrivého z lúpeže   



Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Rožňave z prečinu porušovania domovej slobody a zločinu lúpeže obvinil 18-ročného Denisa z okresu Rožňava (doposiaľ viackrát súdne trestaného za rôznu majetkovú trestnú činnosť).



Obvinený mladík v pondelok (4.12.) vo večerných hodinách vnikol na pozemok jedného z rodinných domov v okrese Rožňava a s úmyslom odcudziť peniaze vošiel cez okno do domu, kde bol prichytený 79-ročnou majiteľkou domu. Po hrozbe, že jej ublíži, mu dôchodkyňa vydala 5 eur. Tie však obvinený odmietol, že mu to nestačí, a žiadal ďalšie peniaze. Dôchodkyňa sa zľakla a ukázala mu miesto, kde má uložené úspory, odkiaľ si obvinený mladík vzal cca 150 eur a z miesta činu ušiel. K zraneniu dôchodkyne nedošlo.



O niekoľko hodín rožňavskí kriminalisti podozrivého mladíka vypátrali a zadržali. Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia s podnetom na jeho väzobné stíhanie. Vzhľadom na to, že skutok spáchal na chránenej osobe, v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov.#CONT#



Polícia vyšetruje lúpež v herni



Polícia vyšetruje lúpežné prepadnutie, ku ktorému došlo dnes (6.12.) v skorých ranných hodinách v Rožňave. Podľa doterajších zistení doposiaľ neznámy páchateľ vošiel do jednej z herní, usadil sa za hrací automat, a po chvíli pristúpil k baru, kde s nožom v ruke žiadal pracovníčku herne, aby otvorila trezor. Keď zamestnankyňa otvorila trezor, páchateľ z neho odcudzil finančnú hotovosť najmenej 1 340 eur a z herne utiekol. Zamestnankyňa zranenia neutrpela.



 V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Rožňave začal trestné stíhanie. Polícia na prípade intenzívne pracuje a po páchateľovi pátra.  



 







 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/