(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 19.01.2018
@ Aktuálne -> Polícia     Jan 22 2018 - 09:06 GMT


Chceli olúpiť poštárku, o pár hodín už boli v rukách polície



Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach okolie zo zločinu lúpeže v štádiu pokusu spáchaného formou spolupáchateľstva obvinil 3 osoby, dvoch 18-ročných Košičanov a 19-ročného mladíka z okresu Košice okolie.



Podľa doterajších zistení obvinené osoby po predchádzajúcej dohode, že lúpežne prepadnú poštovú doručovateľku, si z autobazáru prenajali dodávku, na ktorej vymenili evidenčné čísla za čísla, ktoré predtým odcudzil jeden z obvinených. Následne si včera (18.1.) predpoludním vytipovali poštovú doručovateľku v obci Valaliky (okr. Košice okolie). Dvaja z obvinených vyskočili z nákladného priestoru dodávky v tmavom oblečení zamaskovaní kuklami. Jeden z nich poškodenej žene stiahol na oči čiapku, ktorú mala na hlave, a snažil sa ju chytiť zozadu, aby sa nemohla brániť. Pri zápase žena spadla na zem, dala si z tváre dole čiapku, čo útočníkov vystrašilo a upustili od ďalšieho útoku. Potom nasadli späť do auta a z miesta činu ušli. Za obcou na vozidle opäť vymenili evidenčné čísla. Pri útoku poškodená žena neutrpela žiadne zranenia a neboli jej odcudzené žiadne veci.



Polícia ihneď po oznámení udalosti vyhlásila po podozrivých osobách a vozidle pátranie, pričom v krátkom čase podozrivé osoby vypátrala a zadržala, a vozidlo zaistila.



V prípade dokázania viny hrozí obvineným osobám trest odňatia slobody na tri až 8 rokov. #CONT#


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/