(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 22..01.2018
@ Aktuálne -> Polícia     Jan 28 2018 - 17:02 GMT


Dvaja ozbrojení a  maskovaní muži žiadali od dôchodkyne peniaze



21.1. okolo 02.45 hod. dvaja doposiaľ nezistení páchatelia vošli na dvor rodinného domu v obci Vyšné Remety v Sobraneckom okrese, následne rozbili sklenenú výplň na okne vchodových dverí rodinného domu a pravým kľúčom, ktorý sa nachádzal zvnútra dverí, vošli do domu. So zamaskovanými tvárami, držiac v rukách pištole, mierili na 68-ročnú dôchodkyňu, ktorú zobudili so slovami „Davaj peňeži!“. Jeden z páchateľov udrel pištoľou dôchodkyňu do tváre, rukami ju vytiahol z postele a dotlačil do kuchyne s opakujúcou výzvou, aby mu dala peniaze. Keď dôchodkyňa uviedla, že žiadnou finančnou hotovosťou nedisponuje, obaja páchatelia z miesta ušli. Aby poškodenej žene zabránili privolať pomoc, zobrali so sebou dva mobilné telefóny, ktoré pri úteku zahodili v blízkosti domu. Dôchodkyňa našťastie neutrpela zranenia, ktoré by si vyžiadali lekárske ošetrenie. V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Michalovciach začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže a prečin porušovania domovej slobody. Polícia na prípade intenzívne pracuje a po páchateľoch pátra.



Polícia vyšetruje požiar chatrče



Polícia vyšetruje požiar drevenej chatrče, ku ktorej došlo v sobotu (20.1.) nadránom v okrese Košice okolie. Podľa doterajších zistení k požiaru drevenej chatrče došlo v osade v obci Drienovec okolo 01.30 hod., pričom sa požiar rozšíril na vedľajšiu drevenú chatrč, v ktorej sa v tom čase nachádzali minimálne tri osoby.#CONT# Jedna z týchto osôb, 14-ročný chlapec, utrpel podľa predbežnej lekárskej správy popáleniny s predpokladanou dobou liečenia najmenej 4 týždne. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin všeobecného ohrozenia. Zavinenie a príčinu požiaru polícia zisťuje.



Polícia obvinila z vydierania a podvodu mladú ženu o okresu Michalovce



Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Michalovciach v týchto dňoch obvinil zo zločinu vydierania a prečinu podvodu 20-ročnú ženu z okresu Michalovce, ktorá v období od marca 2016 do júla 2017 prostredníctvom sociálnej sietí požadovala od 22-ročného muža z Michalovského okresu finančné prostriedky. Najprv žiadala peniaze od poškodeného muža pod hrozbou smrti jeho rodinných príslušníkov. Poškodený muž z obavy o ich život zaslal viacerými platbami na účet obvinenej ženy sumu vyše 1.600 eur. Potom s vopred daným úmyslom uviedla do omylu poškodeného mladíka tým, že žiadala od neho peniaze na liečbu zranenej ruky a onkologického ochorenia. Uviedla, že peniaze mu vráti len čo nadobudne dedičstvo, pričom tieto tvrdenia sa nezakladali na pravde. Od poškodeného muža vylákala peniaze v celkovej sume viac ako 14.300 eur. Finančné prostriedky  v celkovej výške takmer 16.000 eur  však doposiaľ poškodenému mužovi nevrátila.  



Za tieto skutky hrozí obvinenej žene, ktorá je stíhaná na slobode, trest odňatia slobody na dva až šesť rokov. 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/