(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 15.03.2018
@ Aktuálne -> Polícia     Mar 19 2018 - 18:41 GMT


Polícia objasnila ďalšiu lúpež, obvineniu čelia tri osoby z Rožňavského okresu



Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Rožňave obvinil z pokračujúceho zločinu lúpeže a pokračujúceho prečinu porušovania domovej slobody tri osoby vo veku 24 a 26 rokov (jednu ženu a dvoch mužov) z Rožňavského okresu, ktorí podľa doterajšieho vyšetrovania v uplynulom týždni viackrát, spravidla v nočných hodinách, prišli k rodinnému domu 67-ročného dôchodcu v jednej z obcí v Rožňavskom okrese v úmysle získať od neho finančnú hotovosť. Dôchodcovi z ulice búchali na okno, ktoré otvoril, a pod hrozbou násilia od neho žiadali peniaze s tým, aby nevolal políciu, lebo ho zabijú. Dôchodca im z obavy o svoje zdravie a život vydal finančnú hotovosť v celkovej výške 450 eur. Pri ďalších „návštevách“ preliezli plot, resp. iným spôsobom neoprávnene vnikli do dvora, kde opakovane búchali na dvere rodinného domu. Zo strachu im dôchodca otvoril, pričom ho násilím vtlačili dovnútra. Dom prehľadali s cieľom nájsť peniaze. Obvinení sa poškodenému dôchodcovi vyhrážali, že ak im nedá peniaze, tak ho zabijú. Na zvýraznenie vyhrážok mu dvaja z obvinených priložili ku krku nôž. Z obavy o svoj život im vydal postupne finančnú hotovosť vo výške 950 eur. Dôchodca vydal celkovo obvineným osobám až 1400 eur. Poškodenému dôchodcovi zranenia nespôsobili. Obvinené osoby boli umiestnené do cely policajného zaistenia s podnetom na ich väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov, pretože tieto skutky spáchali závažnejším spôsobom konania a na chránenej osobe.



Starček, ktorý „naletel“ podvodníkovi, prišiel o svoje úspory, polícia vyzýva k ostražitosti



#CONT#



V týchto dňoch prišiel o svoje úspory 87-ročný dôchodca z Košíc, ktorý „naletel“ podvodníkovi.oposiaľ neznámy páchateľ pre dvoma dňami dôchodcu oslovil pri vchode do obytného domu v mestskej časti Košice Západ s tým, že má pre neho preplatok zo sociálnej poisťovne vo výške 150 eur. Následne išli spolu do bytu dôchodcu, kde mu dal neznámy muž najprv 50 eur a potom si peniaze vzal späť. Potom dal dôchodcovi 500 eur, pričom chcel od neho výdavok.  Dôchodca na to odišiel do vedľajšej izby, odkiaľ doniesol svoje úspory a položil ich na stôl. Dôchodcovi sa však 500- eurovka „nepáčila“, tak ju neznámy muž vzal a povedal, že o chvíľu príde dolu poštárka a dá mu podpísať prevzatie preplatku. Spolu sa vybrali k vchodovej bráne bytového domu, pričom dôchodca dvere bytu neuzamkol, iba privrel. Cestou dolu sa mu neznámy muž stratil z dohľadu. Keď sa dôchodca vrátil do bytu, peniaze (4.500 eur a 2.000 CZK) na stole už neboli. V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach začal trestné stíhanie pre zločin krádeže a prečin porušovania domovej slobody. Polícia po páchateľovi intenzívne pátra.



Polícia vyzýva občanov na zvýšenú ostražitosť, obozretnosť a opatrnosť najmä voči cudzím osobám, nakoľko môže ísť o podvodníkov, ktorí si ich vopred vytipovali za účelom získania ich finančných úspor alebo cenností. Staré príslovie hovorí: „Dôveruj, ale preveruj!“ Rady polície, ako sa nestať obeťou podvodníkov a zlodejov, prinášame v prílohe.





 



A







 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/