(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 29.04.2018
@ Aktuálne -> Polícia     May 01 2018 - 11:05 GMT


So slnečným počasím vychádza do ulíc aj viac chodcov, zvýšte opatrnosť!



V uplynulom, 17. týždni 2018, zaznamenala polícia v Košickom kraji 33 dopravných nehôd, pri ktorých bola usmrtená 1 osoba, 2 osoby sa ťažko zranili a 10 osôb utrpelo ľahké zranenia. 3 dopravné nehody v okrese Košice a 1 dopravná nehoda v okrese Spišská Nová Ves boli zaznamenané s účasťou chodca, 1 dopravná nehoda bola v Trebišove s účasťou cyklistu.



Podľa doterajších informácií v piatok (27.4.) prechádzali krátko po 16. hodine po riadne vyznačenom priechode pre chodcov v jednej z košických mestských častí 2 maloletí chodci. Vodič prichádzajúci s vozidlom v pravom jazdnom pruhu zastavil, avšak vodič jazdiaci v ľavom jazdnom pruhu do nich s osobným motorovým vozidlom zn. Škoda Felícia narazil. Podľa predbežnej lekárskej správy 13-ročný chodec utrpel ťažké zranenia a 14-ročný chodec sa zranil ľahko. Vodič bol po dopravnej nehode podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy, ktorý bol prítomný na mieste dopravnej nehody.



Vyšetrovateľ Policajného zboru v tejto súvislosti zároveň začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. #CONT#



Polícia opätovne apeluje na chodcov, aby sledovali premávku, prechádzali cez cestu na miestach na to určených, vyhýbali sa rizikovým úsekom, dostatočne sa presvedčili, či môžu vstúpiť na vozovku bez hroziaceho nebezpečenstva, boli označení reflexnými prvkami na viditeľnom mieste a nenosili tmavé oblečenie, nepreliezali zábradlia a neriskovali tak svoj, či životy iných účastníkov cestnej premávky. Samozrejme, nie každá nehoda s účasťou chodca je zavinená chodcom, preto polícia vyzýva aj vodičov k mimoriadnej opatrnosti. Vodičom odporúčame, aby predvídali, prispôsobili rýchlosť jazdy a zbystrili pozornosť všade tam, kde je predpoklad pohybu osôb.



Podozriví z krádeže sú už v rukách polície



Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Veľké Kapušany z prečinu krádeže obvinil 19-ročného Lukáša a 26-ročného Rudolfa z Michalovského okresu.



Obvinení muži v marci tohto roku na neobývanom rodinnom dome v obci Drahňov (okr. Michalovce) po predchádzajúcej vzájomnej dohode poškodili sklenenú výplň, z priestorov domu odcudzili kuchynskú linku, zrkadlo a gumáky, zo šopy za rodinným domom odcudzili sane a z dvora rodinného domu čerpadlo, a z miesta činu odišli. Majiteľke domu bola krádežou vecí spôsobená škoda vo výške 200 eur a poškodením zariadenia škoda vo výške 50 eur. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 2 roky.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/