(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za.01. a 30.05.2018
@ Aktuálne -> Polícia     Jun 04 2018 - 11:06 GMT


V Krompachoch došlo v banke k rukojemníckej dráme



1.6. v čase o 11.09 hod. bol prijatý núdzový signál o lúpeži, ku ktorej malo dôjsť v jednej z bánk v meste Krompachy (okr. Spišská Nová Ves). Hliadky Policajného zboru boli okamžite vyslané na miesto, kde zistili, že v budove banky sa nachádza muž, ktorý by mal byť ozbrojený a ktorý ako rukojemníčku zadržiava jednu zo žien pracujúcich v banke. Príslušníci Policajného zboru okamžite vykonali všetky potrebné bezpečnostné opatrenia a na miesto sa dostavili policajti Pohotovostného policajného útvaru Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach na čele so skupinou vyjednávačov. Počas vyjednávania bol vykonaný služobný zákrok. Dve pracovníčky banky, ktoré sa v nej nachádzali, boli oslobodené, neutrpeli žiadne zranenia, a bol im privolaný posttraumatický tím.



Podozrivý 32-ročný miestny muž bol na mieste zadržaný a po lekárskom vyšetrení bude eskortovaný na Krajské riaditeľstvo Policajného zboru k vykonaniu ďalších potrebných procesných úkonov. Vec bude vyšetrovať vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach ako podozrenie z trestného činu brania rukojemníka, za ktorý hrozí páchateľovi v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov. 



Vodiči, zvýšte pozornosť, chodci, buďte opatrní!



Policajti na cestách Košického kraja počas uplynulého, 21. týždňa 2018, evidovali 1 dopravnú nehodu s účasťou chodca. Tento týždeň už v pondelok (28.5.) polícia zaznamenala v okrese Košice okolie dopravnú nehodu s tragickými následkami pre chodca, a v stredu (30.5.) došlo v Košiciach k ďalšej dopravnej nehode, pri ktorej bol jedným z účastníkov chodec. #CONT#



Polícia opätovne apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby dôsledne dodržiavali dopravné predpisy a vlastnou zodpovednosťou prispeli k bezpečnosti na cestách. Vyzývame vodičov, aby boli na cestách obozretní, voči sebe ohľaduplní a zvýšili pozornosť na miestach, kde je zvýšený predpoklad pohybu chodcov. 



Dôrazne upozorňujeme chodcov, aby prechádzali cez cestu na miestach na to určených, vyhýbali sa rizikovým úsekom, dostatočne sa presvedčili, či môžu vstúpiť na vozovku bez hroziaceho nebezpečenstva, boli označení reflexnými prvkami na viditeľnom mieste a nenosili tmavé oblečenie, nepreliezali zábradlia a neriskovali tak svoj, či životy ostatných účastníkov cestnej premávky.



Podľa doterajších zistení smeroval miestny vodič (59) s osobným motorovým vozidlom zn. Škoda Octavia po Myslavskej ulici smerom do centra mesta Košice, pričom zachytil chodkyňu (37), ktorá v tom čase prechádzala po riadne vyznačenom priechode pre chodcov. Podľa predbežnej lekárskej správy chodkyňa pri zrážke utrpela ťažké zranenia. Obaja účastníci dopravnej nehody boli podrobení dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Predbežná škoda na vozidle bola vyčíslená na 1.000 eur.



Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenie sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. Vyšetrovateľ Policajného zboru v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví.



Nepoučiteľný díler drog skončil v rukách polície



Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi, obvinil 25-ročného Košičana Erika.



Obvinený muž v včera (30.5.) krátko po 2. hodine ráno v Košiciach počas toho, ako bol hliadkou Policajného zboru zastavený, neoprávnene pri sebe prechovával zatavenú 5 ml injekčnú striekačku s obsahom metamfetamínu a metylsulfonylmetánu s hmotnosťou 3,41 gramov. Z uvedeného množstva by sa podľa predbežnej expertízy dalo pripraviť minimálne 48 bežných jednorazových dávok drogy. Zároveň pri sebe prechovával aj 2 igelitové vrecúška s obsahom neznámej kryštalickej látky, ktorá bola tiež zaslaná na expertízu.



Ïalšími vykonanými procesnými úkonmi bolo zistené, že obvinený muž bol už za obdobný skutok v minulosti odsúdený. Bol umiestnený do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov.



Mladík „dostal chuť“ povoziť sa na traktore



Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Michalovciach z prečinu porušovania domovej slobody a prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla obvinil 18-ročného Adriána z okresu Sobrance.



Obvinený mladík včera (30.5.) okolo 2. hodiny ráno vošiel na dvor jedného z rodinných domov v okrese Sobrance, nasadol do traktora v hodnote vyčíslenej na 8.000 eur, bez evidenčných čísel, ktorý bol odstavený za rodinným domom, prešiel s ním na pole, kde sa povozil, a potom tam traktor nechal odstavený a odišiel preč.



Obvinený muž bol po zadržaní umiestnený do cely policajného zaistenia a skutok bude riešený v tzv. super rýchlom konaní. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až 5 rokov



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/