(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 29.06.- 01.07. 2018
@ Aktuálne -> Polícia     Jul 02 2018 - 14:13 GMT


Polícia vyzýva všetkých účastníkov cestnej premávky:



Správajte sa na cestách zodpovedne, chráňte si to najcennejšie !



Udalosti posledných dní na cestách Košického kraja svedčia o tom, že opakované výzvy zo strany polície, aby účastníci cestnej premávky dodržiavali dopravné predpisy, správali sa na cestách zodpovedne, nesadali za volant pod vplyvom alkoholu, sú v niektorých prípadoch, zdá sa, márne.



Opäť došlo k dopravným nehodám, pod ktoré sa podpísal i alkohol. Ako napríklad dopravná nehoda opitej nezodpovednej 42-ročnej vodičky, ktorá v piatok (29.6.) v ranných hodinách skončila s autom na streche (viď foto v prílohe) v okrese Košice okolie, na mokrej ceste nezvládla riadenie, s vozidlom dostala šmyk a skončila mimo cesty. Policajti jej po nehode namerali v dychu 0,90 mg/l alkoholu, čo predstavuje v prepočte 1,87 promile. V tom istom okrese v sobotu (30.6.) v podvečer nezvládol svoju jazdu na vozidle 70-ročný dôchodca, ktorý zišiel mimo cesty a narazil do zadnej časti odstaveného auta na odstavnej ploche pred rodinným domom. Aj v tomto prípade asistoval alkohol, pozitívnu hodnotu 1,08 mg/l alkoholu namerali policajti v dychu (2,25 promile). V sobotu v ranných hodinách v Trebišovskom okrese mladý vodič (20) nezvládol riadenie vozidla v zákrute, prešiel do protismeru, zišiel z cesty a narazil do betónového mostíka. Policajti mladému nezodpovednému vodičovi v dychu namerali 0,93 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 1,94 promile. Vodičom bol vodičský preukaz na mieste zadržaný, ďalšia jazda zakázaná a „putovali“ do cely policajného zaistenia s obvinením za spáchanie trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. #CONT#



Počas uplynulého, 26. týždňa 2018, zaznamenali policajti na cestách Košického kraja celkom 36 prípadov, kedy si vodiči sadli za volant pod vplyvom alkoholu. Z tohto počtu 11 z nich „nafúkali“ viac ako 1 promile a obvineniu za spáchanie trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky sa nevyhli. Taktiež polícia zaznamenala 6 dopravných nehôd spôsobených pod vplyvom alkoholu.



Včera (1.7.) sme verejnosť prostredníctvom médií informovali o tragickej dopravnej nehode v Michalovskom okrese, kde v ranných hodinách prišiel o život vodič nákladného auta: http://www.minv.sk/?aktuality-kosice&sprava=tragicke-nedelne-rano-na-cestach-michalovskeho-okresu. Pravdepodobne aj únava zohrala svoju rolu pri tejto tragickej nehode, jej presná príčina je predmetom ďalšieho vyšetrovania.



Včera (1.7.) popoludní došlo k dopravnej nehode na križovatke ulíc Jantárova – Palackého v Košiciach medzi osobným vozidlom zn. Peugeot, ktoré viedla  48-ročná vodička z Košíc a osobným vozidlom zn. VW Golf, ktoré viedol 31-ročný Košičan. Podľa doterajších zistení vodička vošla do križovatky na červený signál svetelnej signalizácie z Jantárovej ulice v smere na Senný trh, pričom došlo k zrážke. Podľa predbežnej lekárskej správy vodič Golfu utrpel pri nehode ťažké zranenia, vodička sa zranila ľahko. U oboch vodičov požitie alkoholu zistené nebolo. Vodičke (48) bolo vznesené obvinenie pre prečin ublíženia na zdraví, bližšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania.



Chráňte si to najcennejšie, svoj život !



Akákoľvek aktivita polície v snahe ochrániť čo najviac ľudských životov nie je účinná bez podpory samotných účastníkov cestnej premávky. Polícia znovu a dôrazne apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa plne venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a rešpektovali jej pravidlá.



Opäť dôrazne vyzývame vodičov, že alkohol za volant nepatrí! Jazdou pod vplyvom alkoholu vodiči ohrozujú nie len seba, ale i ostatných účastníkov cestnej premávky. Bezpečná jazda si vyžaduje maximálnu sústredenosť, opatrnosť a ostražitosť v cestnej premávke sú veľmi dôležité. Len vďaka nim možno predísť tragédiám a škodám na majetku.



V záujme zvýšenia bezpečnosti disciplinovaných a zodpovedných účastníkov cestnej premávky polícia vykonáva zvýšený dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou estnej premávky, v kontrolách na cestách nepoľaví a bude v nich pokračovať i počas leta.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/