(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 15.08.2018
@ Aktuálne -> Polícia     Aug 16 2018 - 11:24 GMT


Pri dopravnej nehode v Michalovciach prišla o život 6-ročná cyklistka



Včera (15.8.) o 10.58 hod. došlo v meste Michalovce k vážnej dopravnej nehode, pri ktorej prišlo o život 6-ročné dieťa. Podľa doterajších zistení vodič (85) z Michalovského okresu viedol osobné motorové vozidlo zn. Škoda Fabia po Sládkovičovej ulici v smere na Hollého ulicu, kde na križovatke s Partizánskou ulicou došlo k zrážke so 6-ročnou cyklistkou, ktorá viedla bicykel po priechode pre chodcov smere do centra mesta. Po zrážke vozidla s bicyklom cyklistka spadla na vozovku. Pri dopravnej nehode cyklistka utrpela ťažké zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahla. Vodič bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Polícia v danej veci začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Bližšie okolnosti dopravnej nehody ako i miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru dopravy.



Polícia žiada verejnosť o pomoc pri objasňovaní tejto dopravnej nehody. Žiadame svedkov dopravnej nehody, ktorí sa v uvedenom čase nachádzali v blízkosti miesta udalosti, respektíve videli jej priebeh, aby sa prihlásili osobne na oddelení dopravných nehôd Okresného riaditeľstva PZ v Michalovciach na Hollého č. 46, prípadne telefonicky na čísle 0961723510 alebo na známom bezplatnom telefónnom čísle 158.



#CONT#



Polícia apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa plne venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a rešpektovali jej pravidlá. Vodiči nezabudnite! V čase letných prázdnin, by ste mali jazdiť omnoho opatrnejšie, pretože v uliciach je teraz oveľa viac detí.



Polícia sa obracia na rodičov - naučte  vaše dieťa správne prechádzať cez cestu, venujte im pár minút na to, aby ste si s nimi pohovorili o nástrahách na cestách. Je dôležité, aby dopravnej výchove svojich detí od najútlejšieho veku venovali veľkú pozornosť a sami im boli príkladom. Dieťa je nepozorné, málo predvídavé, koná impulzívne a často nevie posúdiť nebezpečenstvo situácie, v ktorej sa ocitlo. Pre svoj malý vzrast má obmedzený výhľad na vozovku a aj pre vodičov je v hustej premávke ťažšie spozorovateľné. Aj malá chvíľka nepozornosti môže viesť k tragédii.





 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/