(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 24.10..2018
@ Aktuálne -> Polícia     Oct 25 2018 - 14:17 GMT


Tínedžer lúpežne prepadol 11-ročného chlapca na ulici



Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach zo zločinu lúpeže obvinil 16-ročného tínedžera z okresu Košice okolie, ktorý podľa doterajšieho vyšetrovania pred mesiacom na chodníku pri zastávke MHD v MČ ahanovce v Košiciach pristúpil k 11-ročnému chlapcovi s tým, že chcel od neho zistiť koľko je hodín. Na to chlapca udrel päsťou do tváre, z ruky mu vytrhol mobil a z miesta ušiel. Napadnutý chlapec utrpel zranenia tváre, ktoré si nevyžiadali lekárske ošetrenie. Krádežou mobilu vznikla škoda vo výške 50 eur. Za tento skutok, spáchaný na chránenej osobe, hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov, mladistvej osobe sa trestná sadzba znižuje na polovicu.



Krajský vyšetrovateľ PZ obvinil z vraždy 45-ročného muža 



Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach v týchto dňoch obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy 45-ročného muža z okresu Košice okolie, ktorý podľa doterajšieho vyšetrovania v polovici februára tohto roka v úmysle usmrtiť, fyzicky napadol svoju družku (46) v rodinnom dome v obci Rešica v okrese Košice okolie. Žena po fyzickom útoku na mieste zomrela. Polícia v deň spáchania skutku udalosť zadokumentovala a začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Pre podozrenie zo spáchania obzvlášť závažného zločinu vraždy prípad prevzal krajský vyšetrovateľ PZ, ktorý po vykonaní potrebných procesných úkonov a na základe dôkaznej situácie 45-ročného muža z tohto činu obvinil. V prípade dokázania viny hrozí za tento skutok obvinenému mužovi, ktorý je stíhaný väzobne, trest odňatia slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov alebo trest odňatia slobody na doživotie.#CONT#



Doživotne mal zakázané šoférovať, aj tak si sadol za volant opitý



Polícia v Michalovciach obvinila z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia 30-ročného Milana z Michalovského okresu, ktorý včera (24.10.) popoludní viedol vozidlo zn. Škoda Felícia  pod vplyvom alkoholu a spôsobom jazdy ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky vo Veľkých Kapušanoch v okrese Michalovce. Z uvedeného dôvodu vodiča policajná hliadka Železničnej polície Čierna nad Tisou zastavila a kontrolovala. Počas kontroly sa vodič dal na útek, ale mal smolu. Policajti  muža obmedzili na osobnej slobode. Nakoľko nemal pri sebe žiadne doklady, policajti lustráciou zistili, že Milan nie je držiteľom vodičského preukazu a súd mu v roku 2017 uložil trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá všetkých druhov na doživotie.  A to ešte nie je všetko. Pri kontrole vodiča podrobili dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,22 mg/l alkoholu v dychu. Následne bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Za tento skutok obvinenému mužovi hrozí až dvojročné väzenie.  



 



Michalovčan mal skladačku s drogami v ruke, hrozia mu až dva roky „za mrežami“



Michalovskí policajti z prečinu nedovolenej výroby omamných a  psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi obvinili 26-ročného Milana z Michaloviec, ktorého v utorok (23.10.) popoludní kriminalisti zadržali pred jedným v michalovských obchodných centier pre podozrenie zo spáchania majetkovej trestnej činnosti. Bezprostredne po zadržaní počas  výkonu oprávnenia polície v zmysle zákona presvedčiť sa, či podozrivá osoba nemá pri sebe zbraň, prechovával v ruke papierovú skladačku s kryštalickým materiálom. Predbežná expertíza potvrdila prítomnosť účinnej látky metamfetamínu s prímesou látky metylsulfonylmetán, pričom zaistené množstvo zodpovedá dvom bežným jednorazovým dávkam drogy. Obvinenému Michalovčanovi za drogovú trestnú činnosť hrozia až dva roky vo väzení.









 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/