(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 04. 12..2018
@ Aktuálne -> Polícia     Dec 06 2018 - 09:32 GMT


Za lúpež „má na krku“ obvinenie



Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach z obzvlášť závažného zločinu lúpeže a prečinu porušovania domovej slobody obvinil 18-ročného muža z okresu Trebišov. Obvinený muž v nedeľu (2.12.) vo večerných hodinách preskočil plot jedného z rodinných domov v obci Biel (okr. Trebišov) a po vykopnutí časti vchodových dverí vošiel do domu. V kuchyni domu niekoľkokrát fyzicky napadol 68-ročnú ženu, ohrozoval ju nožnicami, a žiadal od nej peniaze a zlato. Potom ju nechal ležať na zemi, prehľadal zariadenie domu, obsah zásuviek vysypal na zem, z peňaženky odcudzil finančnú hotovosť vo výške 105 eur, a z miesta činu ušiel. Poškodená žena pri útoku podľa predbežnej lekárskej správy utrpela ťažké zranenia.



Polícia ihneď po nahlásení skutku udalosť zadokumentovala a po vykonaní potrebných úkonov vo veci začala trestné stíhanie. Na mieste bolo rozhodnuté o použití služobného psa, ktorý po zachytení pachovej stopy policajtov nasmeroval na možný únik podozrivej osoby. Vďaka výbornej práci psovoda so služobným psom a trebišovských kriminalistov sa podozrivú osobu podarilo pár hodín po spáchaní skutku zadržať a umiestniť do cely policajného zaistenia..#CONT#



Pre podozrenie z obzvlášť závažného zločinu lúpeže, ktorý bol spáchaný na chránenej osobe a ktorej bola spôsobená ťažká ujma na zdraví, prípad prevzal krajský vyšetrovateľ Policajného zboru, ktorý po vykonaní potrebných procesných úkonov a na základe dôkaznej situácie 18-ročného muža obvinil zo spáchania skutku. Vyšetrovateľ Policajného zboru zároveň spracoval podnet na väzobné stíhanie obvineného muža, ktorému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov.



Útočili na policajtov, jeden z nich poškodil policajné auto, druhý po nehode odmietol „fúkať“



Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trebišove po vykonaní procesných úkonov obvinil 26-ročného muža z okresu Trebišov z troch skutkov, za prečin útoku na verejného činiteľa, prečin útoku na orgán verejnej moci a prečin výtržníctva. Obvinený muž v sobotu (1.12.) v nočných hodinách v jednom z barov v okrese Trebišov fyzicky napadol policajnú hliadku, ktorá bola na miesto privolaná preveriť výtržnosť. Na policajtov zaútočil potom, čo bol vyzvaný, aby upustil od svojho konania. Vzhľadom na to, že obvinený kládol aktívny odpor, boli voči osobe použité donucovacie prostriedky v zmysle zákona o Policajnom zbore.  Na jedného z členov hliadky Policajného zboru zaútočil aj pri predvádzaní do služobného policajného vozidla. Sediac v aute, vykopol sklenenú výplň zadných dverí vozidla. Na vozidle spôsobil škodu vo výške 300 eur. Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Polícia prípad vyšetruje v tzv. super rýchlom konaní.



Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach okolie z prečinu útoku na verejného činiteľa a prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinil 55-ročného muža z okresu Košice okolie, ktorého v nedeľu (30.11.) v nočných hodinách policajná hliadka vyslaná na miesto dopravnej nehody vyzvala, aby sa ako vodič osobného vozidla zn. Renault Clio  po nehode podrobil dychovej skúške. Obvinený muž riadil vozidlo v obci Čaňa v okrese Košice okolie, kde zišiel z cesty a narazil do kovového držiaka rozhlasového ståpa pred jedným z rodinných domov.  Dychovú skúšku odmietol, pričom fyzicky napadol jedného z policajtov. Policajti za použitia donucovacích prostriedkov osobu zadržali a predviedli na útvar Policajného zboru, pričom pri nastupovaní do služobného vozidla zaútočil aj na druhého člena policajnej hliadky.  



 



V oboch prípadoch príslušníkom Policajného zboru neboli spôsobené zranenia, ktoré by si vyžiadali lekárske ošetrenie. Za tieto skutky hrozí obvineným osobám, v prípade dokázania viny, trest odňatia slobody na jeden až 5 rokov.





 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/