(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 24. 01..2019
@ Aktuálne -> Polícia     Jan 28 2019 - 10:59 GMT


Dôchodkyňu lúpežne prepadli dve maloleté deti, polícia trestné stíhanie zastavila



Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach v týchto dňoch pre neprípustnosť zastavil trestné stíhanie začaté pre zločin lúpeže spáchaný vo forme spolupáchateľstva, ku ktorému došlo 13. januára 2019 vo večerných hodinách na parkovisku pred jedným z hotelov v MČ Košice Západ v Košiciach, kedy dve deti vo veku 12 a 13 rokov lúpežne prepadli 65-ročnú dôchodkyňu. Svoju obeť si vopred vytipovali, sledovali ju a dohodli sa, že jej niečo ukradnú. Staršie z detí, 13-ročný chlapec, chytil do ruky kabelku, ktorú mala dôchodkyňa prevesenú cez plece a zavesil sa na ňu. Dôchodkyňa však kabelku uchopila pevnejšie aj druhou rukou. Chlapec to nevzdal a pokračoval v snahe ukradnúť kabelku, túto začal trhať z rúk dôchodkyne. Po krátkom zápase sa dôchodkyni podarilo kabelku uchrániť a ujsť na recepciu hotela, odkiaľ privolala políciu a zotrvala na mieste do jej príchodu. Dvanásťročné dievča na mieste činu po celý čas sledovalo situáciu. Polícia zadržala obidve podozrivé maloleté osoby na úteku, ktoré boli pristihnuté bezprostredne po spáchaní tohto skutku. Obidve deti sa k spáchaniu tohto činu priznali a svoje konanie oľutovali. Po vykonaní potrebných úkonov boli opatrením vyšetrovateľa PZ zo zadržania prepustené na slobodu. Dôchodkyni v tomto prípade nevznikla žiadna škoda a takisto nedošlo ani k zraneniu osôb.



Vyšetrovateľ Policajného zboru po vykonaní potrebných procesných úkonov a zhodnotení vykonaného dokazovania trestné stíhanie zastavil pre neprípustnosť vzhľadom na vek páchateľov tohto skutku, nakoľko ide o osoby, ktoré pre nedostatok veku nie sú trestne zodpovedné.#CONT#



Ïalší postup polície bude smerovať vo vzťahu k rodičom maloletých osôb a skúmaniu ich trestnoprávnej zodpovednosti za spáchanie trestného činu ohrozovania mravnej výchovy mládeže. Vyšetrovateľ PZ zároveň spracuje podnet prokurátorovi na podanie návrhu na súd k ústavnej výchove maloletých osôb v občiansko-právnom konaní.



Polícia obvinila z drogovej trestnej činnosti cudzinca, „marišku“ ukrýval pod rohožkou v aute



Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Čaňa obvinil z prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi  32-ročného občana Bulharskej republiky, ktorý v stredu (23.1.) vo večerných hodinách na hraničnom priechode Milhosť v okrese Košice okolie na odstavnom parkovisku na rýchlostnej ceste v smere zo Slovenskej republiky do Maďarska pre vlastnú potrebu neoprávnene prechovával sušinu zelenej farby, ktorá bola počas výkonu colnej kontroly nájdená v igelitovom vrecku pod rohožkou vo vozidle zn. Opel Corsa (s poľskou MPZ). Podľa predbežného vyjadrenia expertov Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ Košice ide o 9 obvyklých dávok drogy o množstve 2,5 gramu, v ktorých bola zistená prítomnosť THC, účinnej látky Conope Canabis. Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia a po vykonaní potrebných procesných úkonov prepustený na slobodu. Za drogovú trestnú činnosť cudzincovi hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/