(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Policajné správy za 12. až 14. 04..2019
@ Aktuálne -> Polícia     Apr 15 2019 - 18:29 GMT


Ako sa dá kvalitne riskovať? Sadnúť si za volant „posilnený“ alkoholom



Zdá sa, že upozornenia polície sa míňajú účinku, varovania o tom, že šoférovaním pod vplyvom alkoholu môžete ublížiť nielen sebe, ale pretrhnúť niť života aj nevinným účastníkom dopravnej nehody, berú mnohí účastníci cestnej premávky na ľahkú váhu.



Príkladom toho môže byť uplynulý, 15. týždeň 2019, na cestách okresu Košice okolie, víkend nevynímajúc. Policajti počas kontrol za 7 dní odhalili 10 nezodpovedných účastníkov cestnej premávky, ktorých hodnota dychovej skúšky bola pozitívna, v 8 prípadoch dokonca viac ako 1 promile. Navyše, 2 alkoholom posilneným vodičom sa „podarilo“ spôsobiť aj dopravnú nehodu.



V piatok (12.4.) už krátko po 6. hodine ráno sa vodič (42) pravdepodobne nevenoval plne vedeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke, a s vozidlom zn. Škoda Felícia vyšiel pri obci Bidovce (okr. Košice okolie) cez obrubník na deliaci ostrovček, oddeľujúci jazdné pruhy pred kruhovým objazdom, a následne narazil do dopravného značenia. Počas dokumentovania dopravnej nehody bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 0,95 mg/l alkoholu v dychu (1,98 promile), a opakované dychové skúšky mali stúpajúcu tendenciu. Vodič sa pri nehode nezranil, bol umiestnený do cely policajného zaistenia a obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. #CONT#



Krátko po 9. hodine dopravní policajti v tomto okrese dokumentovali aj dopravnú nehodu, pri ktorej, našťastie, neasistoval alkohol, ale pravdepodobne únava. Vodič (30) na rovnom úseku cesty, v smere od mesta Moldava nad Bodvou na obec Čečejovce, podľa doterajších zistení za volantom vozidla zn. Mercedes Benz zaspal, plynule prešiel za hranicu križovatky tvaru „T“, kde došlo k zrážke s vozidlom zn. BMW, ktorého vodič (18) už zrážke nedokázal zabrániť. Vodič s Mercedesom však aj po zrážke ďalej pokračoval v jazde, v dôsledku čoho došlo k zrážke s ďalším vozidlom, a to zn. Fiat Stilo, ktorého vodička (38) už taktiež zrážke nedokázala zabrániť. Auto Mercedes Benz zišlo z cesty a narazilo do hlineného valu, kde ostalo stáť. Bilancia dopravnej nehody: 3x ľahké zranenie, vodič Mercedesu bol prevezený do nemocnice s doposiaľ nešpecifikovanou dåžkou práceneschopnosti. Dychové skúšky všetkých zúčastnených osôb boli negatívne.



V sobotu (13.4.) krátko po 9.30 hodine podľa doterajších zistení zišiel vodič (30) pri jednom z rodinných domov v obci Trstené pri Hornáde (okr. Košice okolie) s vozidlom zn. Škoda Octavia z cesty do priekopy a podvozkovou časťou vozidla narazil do betónového priepustu vjazdu. Policajnou hliadkou bol podrobený dychovej skúške, ktorej výsledok bol 1,75 mg/l alkoholu v dychu (3,65 promile). Ani tento vodič sa nevyhol „oddychu“ v cele policajného zaistenia a obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.



V nedeľu (14.4.) si „posilnený“ alkoholom za volant vozidla zn. Škoda Octavia sadol vodič (45), ktorý v obci Geča smerom k chatovej lokalite Amur s vozidlom zišiel z cesty do priekopy a zaspal. Pri kontrole bol policajnou hliadkou podrobený dychovej skúške, ktorej výsledok bol pozitívny, 1,60 mg/l alkoholu v krvi (3,33 promile), a opakovaná dychová skúška mala stúpajúcu tendenciu. Vodič, ktorý pri dopravnej nehode zranenia neutrpel, bol umiestnený do cely policajného zaistenia a obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.



Polícia preto v kontrolách nepoľaví, práve naopak, zvýši ich intenzitu. Každého z nás doma niekto čaká. Nezmyselný hazard so životom nielen svojim, ale aj nevinných účastníkov cestnej premávky sa nevypláca a bolesť ostane. Myslite na to vždy, keď si sadáte za volant. Alkohol vyprchá, vozidla. Život a zdravie máte iba jedno, jazdite bezpečne!





 



 



 


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/